Patronen Stichtse Vecht

Patronen Stichtse Vecht is een vorm van collectief mecenaat namens cultureel geïnteresseerde, gelijkgestemde inwoners van Stichtse Vecht.

Patronen geven niet alleen onmisbare financiële steun aan het culturele leven in de gemeente, maar raken ook persoonlijk meer betrokken bij het Cultuurfonds Stichtse Vecht.

Met het financieel ondersteunen van kunst en cultuur plaatsen de Patronen van Stichtse Vecht zich in een traditie die teruggaat tot de 17eeuw. Joan Huydecoper, bouwheer van het eerste Goudestein, steunde immers -als eerste ‘Vechtse’ mecenas- al kunstenaars, dichters en musici.

Netwerk

Als u zich aansluit bij deze geefkring maakt u deel uit van een uniek netwerk in Stichtse Vecht. U wordt uitgenodigd voor bijzondere evenementen, kunt elkaar ontmoeten bij diverse optredens en ontvangsten en u wordt op de hoogte gehouden van de door het Fonds gesteunde projecten.

Unieke bijeenkomsten

Op donderdag 22 maart zijn de Patronen Stichtse Vecht te gast in het Vechtstreekmuseum waar zij een lezing bijwonen van drs. Juliette Jonker-Duynstee. Zij is initiatiefneemster van de geefkring en tevens co-auteur van het in 2015 verschenen boek ‘Gouden bochten, Amsterdam en de Vechtstreek’.

Tijdens de lezing staat de relatie tussen de Amsterdamse grachtengordel en de Vechtstreek en diens intensieve band in de 17e en 18e eeuw centraal. Steeds meer kooplieden uit Amsterdam investeerden hun vermogen in de Vechtstreek. Het zou niet lang duren voor op het platteland prachtige buitenplaatsen verrezen waar vooraanstaande kooplui in de zomer genoten van ruimte, frisse lucht en vers voedsel.

Enkele onderwerpen die nog aan bod komen zijn; de bouw van buitenplaatsen, investeringen van Amsterdammers in de aanwezige steenfabrieken en boerderijen en de drinkwatervoorzieningen. Tevens wordt gesproken over het genieten, pronken, netwerken en voortdurend heen-en-weer reizen.  

Meedoen betekent geven, maar betekent ook…

  • De wetenschap dat u bijdraagt aan het culturele leven in Stichtse Vecht en daarmee aan de sociale cohesie, talentontwikkeling en het plezier van duizenden mensen – en van uzelf;
  • Toetreding tot een bijzonder netwerk van cultureel geïnteresseerde, betrokken en gelijkgestemde Vechtstreekbewoners;
  • Twee keer per jaar een unieke culturele leden-ontvangst en incidenteel uitnodigingen voor door het Cultuurfonds Stichtse Vecht gesteunde evenementen;
  • Twee keer per jaar het Magazine van het Prins Bernhard Cultuurfonds en een maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, tips en culturele aanbiedingen.
Voor vragen, neem contact op met:

Aanmelden

U sluit zich aan bij Patronen Stichtse Vecht vanaf € 1.000,- bruto per jaar. Door gebruik te maken van de periodieke schenkingsovereenkomst voor de duur van minimaal 5 jaar is uw gift volledig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Op  kunt u uw belastingvoordeel en netto kosten van uw gift berekenen. Direct aanmelden kan online.

De Gooi- en Eemlander deed verslag van de lancering van Patronen Stichtse Vecht.