projecten
theater, dans en filmLandelijk

Dansproductie 'Father Figure'

Begin 2022 presenteert Lloydscompany de dansproductie 'Father Figure', het vervolg op de dansvoorstelling 'Father Father', waarmee danser Lloyd Marengo in 2012 tourde langs zalen en festivals in Nederland, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Father Figure is een ingetogen, realistische voorstelling waarin breakdancebewegingen door b-boys van wereldniveau tot in de precisie worden ontleed, om zowel de problematische als positieve kanten van het universele thema vaderschap bespreekbaar te maken. Vier breakdancers en een live-muzikant spelen in de voorstelling. De productie gaat februari 2022 in première in Theater Zuidplein, Rotterdam en is daarna in diverse theaters in Nederland te zien.

Met Father Figure probeert Lloydscompany breakdance in het theater krijgen, erkenning buiten de hiphopscene te vinden voor breakdance en zo de kloof te dichten tussen beide werelden.

Father Figure is een productie van Lloydscompany. Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers/upcoming urban makers én de underground battle scene samen. De company produceert voorstellingen en slaat daarmee een brug tussen de straat en het podium. 


Oprichter Lloyd Marengo groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren ’80 en leerde dans op straat. In de jaren ’90 werd zijn hangout in Rotterdam West het episch centrum van  hiphop. Lloyd maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd successen boekten en de Rotterdamse hiphop en straatcultuur op de kaart hebben gezet. Lloyd is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino en Conny Janssen Danst en was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen. 

Father Figure is nog tot en met juni te zien in de Nederlandse theaters. 

Tickets en meer info

Meer weten? De speeldata bekijken of tickets bestellen? Kijk op de website van Lloyds Company!

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Als het anders loopt

Als het anders loopt (10+) is een multidisciplinaire muziektheatervoorstelling over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven. Over verdwalen in het medische circuit en wat dat betekent voor zieken. Een beeldende voorstelling bijna zonder gesproken tekst. In Als het anders loopt werkt het Groningse jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis samen met Plan d- en dansgezelschap Club Guy and Roni.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Da Bounce Festival

De relevantie en de potentie van urban cultuur wordt in Nederland nog onvoldoende erkend en herkend. Daar brengt Stichting Capture22 verandering in met het eerste overkoepelende urban cultuurfestival van Nederland, genaamd Da Bounce Festival.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project