projecten
beeldende kunstFriesland

LUNA Waterstad

Van 14 tot en met 22 oktober dooft de binnenstad van Sneek haar lichten. Om de maan te laten schitteren en alle aandacht te vestigen op zorgvuldig geplaatste licht- en mediakunstwerken rondom de waterwegen in de stad. Twee weekenden en de daartussen liggende week lang wordt de stad kunstzinnig en verrassend belicht. Langs de grachten zijn er boeiende videokunst en lichtobjecten te zien. 

Publiek maakt een magische wandeling door de mooie stad en kiest daarbij zelf een route langs de werken. Deze zijn zo ver uit elkaar geplaatst zijn dat ook de stad zelf, haar architectuur en wateren veel aandacht krijgen. Veel monumenten en bijzondere plaatsen zijn ‘s avonds al belicht. Een aantal bijzondere plekken wordt tijdens LUNA Waterstad extra met lichtdesign in scène gezet. Het gebied dat met LUNA Waterstad wordt bespeeld is ook zo groot dat het loont om meerdere avonden aan de wandel te gaan en telkens ook neer te strijken in een van de vele gezellige cafés die de stad rijk is. Sommigen bieden een culturele randprogrammering aan. Alle elementen bij elkaar vormen een nachtelijke artistieke belevenis voor een breed publiek, van jong tot oud.

Verdeeld over het centrum van de stad wordt ingespeeld op thema’s als reizen, vreemd-zijn, diversiteit, inclusie, samensmelten en handel. Een aantal pakhuizen en andere bijzondere locaties die herinneren aan de levendige geschiedenis van de handel in de stad wordt onder de aandacht gebracht.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Frieslandbeeldende kunstgeschiedenis & letteren

Wij Vikingen Expo - Fries Museum

Ga je mee vikingen?

Bekijk project
beeldende kunst

Tentoonstelling 'Hockney's Eye'

Teylers Museum staat in het teken van het werk van David Hockney, een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van dit moment. In Hockney’s Eye worden Hockneys tekeningen, schilderijen en fotografische en digitale werken niet alleen in de tentoonstellingszaal getoond, maar ook geïntegreerd in de historische zalen van het museum. Maak kennis met Hockneys eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen. Ontdek hoe hij hiermee experimenteert en kijk door zijn ogen naar het werk van oude meesters.

Bekijk project
beeldende kunst

STRP Festival 2022 - The Art of Listening

Van 13 t/m 16 april 2023 duikt STRP Festival dieper in het thema 'The Art of Listening'. In een wereld waar de schreeuw overheerst en stilte een schaars goed is geworden, vraagt STRP zich af hoe we de kunst van het luisteren kunnen herwaarderen en terugwinnen. Hoe zou een omgeving voor actief en empathisch luisteren eruitzien

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Nieuw Evoluon: expo RetroFuture

Next Nature presenteert met de tentoonstelling 'RetroFuture' ideeën, ervaringen, wetenschap, kennis, kunst en fictie over de toekomst van gisteren: hoe dacht men vroeger dat de toekomst - ons heden - er uit zou zien? Welke toekomstideeën hebben onze maatschappij vormgegeven of juist in de problemen gebracht? RetroFuture is de eerste tentoonstelling over de toekomst van gisteren; met kunst, vormgeving, film, theorie, wetenschap en science fiction voor iedereen die zich bezighoudt met de dag van morgen. RetroFuture wordt de openingstentoonstelling voor het iconische Evoluon in Eindhoven, dat in de herfst van 2022 haar deuren weer opent voor een groot en breed publiek.

Bekijk project