projecten
theater, dans en filmDrenthe

Aan de andere kant

'Aan de andere kant' is een driejarig theaterproject over Molukkers in Nederland. Het eerste deel 'Een tijdelijk verblijf' van het drieluik wordt in september en oktober 2018 gespeeld op drie kenmerkende locaties in Molukse wijken in Appingedam, Hoogkerk en Bovensmilde. In 2019 en 2020 volgen deel twee en drie. Samen vormen de voorstellingen met een doorlopend verhaal een trilogie. Met als afsluitende locatie het kampterrein van Westerbork, waar zich na de oorlog één van de grootste Molukse woonoorden bevond: Schattenberg.

Een tijdelijk verblijf
Theus Melanesy (Roger Goudsmit) is één van de KNIL soldaten die naar Nederland werden overgebracht. Als hij bij aankomst direct uit zijn functie wordt ontheven, neemt de wrok tegenover de Nederlandse overheid toe. Zijn vrouw Gabriela (Nynke Heeg en Nel Lekatompessy) probeert haar man zoveel mogelijk te ondersteunen, haar gezin bij elkaar te houden en haar eigen weg te vinden in het nieuwe en vreemde land waarin zij wonen.

Soundtrack
Folkduo Tangerine maakte samen met een Moluks gelegenheidskoor voor dit project het openingsnummer voor de eerste voorstelling 'Toma maju trus':

De voorstellingen voor het eerste deel 'Een tijdelijk verblijf' zijn uitverkocht. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Drenthetheater, dans en film

De Zaak L.

Herdenkingstheater in het Drentse Roden.

Bekijk project
Drenthetheater, dans en film

Total Loss

30 jongeren uit Drenthe en omstreken maken samen de theatervoorstelling 'Pluk de Dag'.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Rust zacht Billy

Wat als we de dood omarmen als onderdeel van het leven?

Bekijk project