projecten
muziek

aankoop muziekinstrumenten Stichting Instrumentendepot Leerorkest

Het Muziekinstrumentendepot beheert meer dan 9.000 instrumenten die ter beschikking worden gesteld aan basisscholen. De basisschoolleerlingen mogen het instrument ook mee naar huis nemen om ook thuis te kunnen oefenen. Deze instrumenten vormen de voorwaarde voor goed muziekonderwijs. De meeste van de ouders van deze kinderen hebben niet de financiële middelen om een instrument zelf aan te schaffen. Hoe meer instrumenten, hoe meer kinderen een instrument kunnen gaan spelen.

Stichting Instrumentendepot Leerorkest krijgt van het Cultuurfonds een bijdrage voor het project '300 Harpen'. Hiermee kunnen zij diverse instrumenten (en met name instrumenten in kindermaten) en accessoires aanschaffen. Instrumenten in kindermaten worden namelijk minder vaak gedoneerd door schenkers via de geefacties aan het depot. 

Accessoires zijn nodig omdat veel van de gebruikte muziekinstrumenten die uit donatie zijn ontvangen, incompleet of versleten zijn. Naast de aanschaf van muziekinstrumenten zal de stichting de bijdrage ook inzetten voor de actie '300 harpen'. De doelstelling van deze actie is om 300 speciaal voor het Instrumentendepot ontworpen nieuwe kinderharpen aan te schaffen. Deze zijn vier keer voordeliger dan hetzelfde model in traditionele bouw.

Stichting Instrumentendepot Leerorkest

Het Leerorkest staat voor een ambitieus muziekeducatieprogramma met een sociaal-maatschappelijk karakter. Zo geven zij via hun Instrumentendepot instrumenten in bruikleen aan nieuwe Leerorkesten en soortgelijke sociaal-maatschappelijke muziekeducatieprogramma's in heel Nederland. Al meer dan 70 organisaties uit 11 provinciën maken hier gebruik van.

Meer weten? Kijk op de website van het Leerorkest.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Muziekproductie 'Plant'

Muziekproductie PLANT

Bekijk project
Landelijkmuziek

Pynarello - Milk it Punk

Muziekensensemble Pynarello ontving een bijdrage van € 50.000 uit het CultuurMakersFonds voor hun muziekproductie 'Unlocked'. Helaas hebben zij door de pandemie de live concerten enkele keren moeten verplaatsen. En met geen zicht op de mogelijkheid om op korte termijn voor live publiek op te treden, realiseerde Pynarello in het voorjaar van 2020 een aantal livestreams waarvan de eerste in TivoliVredenburg plaatsvond. Nu er wel weer zicht is op live voorstellingen heeft Pynarello een bijdrage van € 15.000 ontvangen voor de productie die inmiddels 'Milk it Punk' heet.

Bekijk project