projecten
beeldende kunstLandelijkDrentheAssen

The American Dream

Het Drents Museum werkt samen met de Duitse Kunsthalle Emden voor deze dubbeltentoonstelling. The American Dream biedt een uitgebreid overzicht van na-oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst.

Het Drents Museum in Assen richt zich tijdens de dubbeltentoonstelling op de periode 1945-1965. Europa ligt na de Tweede Wereldoorlog in puin en Amerika wordt gezien als het land van de onbegrensde mogelijkheden met 'The American Dream' als het grote ideaal: wie hard genoeg werkt kan alles bereiken. De krantenjongen kan miljonair worden, het leven is maakbaar, the sky is the limit. Een veelbelovend uitgangspunt, maar in werkelijkheid blijken succes en rijkdom niet altijd binnen handbereik.

Aan de hand van de thema’s Mensen, Stad, Landschap, Genre en Stilleven bieden het Drents Museum en de Kunsthalle Emden een kijk op the 'American way of life'. Daarmee is de tentoonstelling meer dan alleen een kunsthistorisch overzicht.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Other Futures

Een niet-Westers perspectief op sciencefiction, met een multi-disciplinair festival.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Tell Freedom

Kunsthal KAdE nodigt 15 jonge kunstenaars uit die zich verdiepen in de historie, het heden en de toekomst van Zuid-Afrika.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Kunst is Lang

En het leven kort. Zo heet het online radioprogramma, waarin hedendaagse kunstenaars aan het woord komen.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

De wereld van Pyke Koch

Het Centraal Museum wijdt een grootse tentoonstelling aan Pyke Koch, vertegenwoordiger van het magisch realisme in Nederland.

Bekijk project