projecten
muziekLandelijk

Arabic Delight

Een positief geluid uit Syrië. Het Mozaiek Ensemble brengt poëtische Arabische liederen recht uit het hart, opnieuw gearrangeerd in een mix van westers klassieke- met oosterse muziek.

De oorlog teistert maar de muziek leeft voort en musici stoppen niet. Een aantal is het gelukt om noodgedwongen hun land te verlaten. Zij hebben zich gevestigd in alle delen van de wereld en proberen nu om  hun muzikale droom opnieuw op te bouwen.

Het Mozaiek Ensemble bestaat uit acht jonge professionele musici waarvan vijf uit Syrië, een uit Frankrijk en twee uit Nederland. Op het programma staan onder meer werken van Albinoni, Mozart en klassiek bewerkte stukken van diverse oosterse componisten uit de 19e en 20e eeuw zoals the Rahbani Brothers, Göksel Baktagir, Zaki Nassif, Muhammad Fulaifel.

Het ensemble reist naar Rotterdam, Zeist, Enschede, Tiel, Amsterdam en Asten. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

FrieslandFriesland

Culturele Hoofdstad 2018

Mega-project Under De Toer vertelt Friese verhalen, met Leeuwarden als Europese Culturele Hoofdstad van 2018.

Bekijk project
Zuid-Hollandtheater, dans en film

The Future Is Now

Theaterhuis voor MBO-studenten DRANG presenteert de educatieve voorstelling The Future Is Now, over keuzestress bij jongeren.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Fiddler On The Roof

Acht grote theaters bundelen hun kracht en presenteren gezamenlijk de musicalklassieker.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Read My World

Het literatuurfestival staat in het teken van zwart Amerika. Poëzie, literatuur, beeldende kunst en performance laten ons kennismaken met de zwarte stemmen van nu.

Bekijk project