projecten
beeldende kunstLandelijkDen Haag

Barbara Nanning - Eeuwige Beweging

Voor Barbara Nanning (1957) is de cirkel altijd een belangrijk uitgangspunt. De vormen van haar objecten en installaties komen voort uit een ronddraaiende beweging die zij laat stollen in glas of keramiek. Dit jaar viert zij veertig jaar kunstenaarschap. Bij de opening van de tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag verschijnt de monografie 'Barbara Nanning – Eeuwige beweging.'

Tentoonstelling Barbara Nanning
Van 31 augustus tot en met 1 december 2019 is het werk van Barbara Nanning te zien in Gemeentemuseum Den Haag. Aan de hand van een twintigtal werken belicht de tentoonstelling Nannings unieke beeldtaal die een link legt tussen de organische en anorganische wereld. Veel van haar objecten en installaties geven de suggestie spontaan te zijn gegroeid, als kristallen, kwallen, bloemen of micro-organismen. Ze roepen spanning op en laten zien dat de tegenstelling ‘door de natuur gevormd’ en ‘handgemaakt’ minder rigide is dan vaak wordt gedacht. In een interview met De Telegraaf vertelt ze meer over haar werkproces. 

Monografie Barbara Nanning
Gelijktijdig met de tentoonstelling verschijnt de monografie Barbara Nanning – Eeuwige beweging bij uitgeverij Waanders & de Kunst (144 pagina’s; Nederlands en Engels) met bijdragen van Titus M. Eliëns en Barbara Nanning.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Monet - Tuinen van verbeelding

Tentoonstelling Tuinen van verbeelding

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

In the Age of Post-Drought

Tentoonstelling over wereldwijde waterproblematiek op Dutch Design Week

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Jonge Rembrandt - Rising Star

Tentoonstelling van het vroegste werk van Rembrandt

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Dag van de Tentoonstelling

Uitreiking Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs en tentoonstelling ‘Monet – Tuinen van verbeelding’

Bekijk project