projecten
beeldende kunstLandelijkDen Haag

Barbara Nanning - Eeuwige Beweging

Voor Barbara Nanning (1957) is de cirkel altijd een belangrijk uitgangspunt. De vormen van haar objecten en installaties komen voort uit een ronddraaiende beweging die zij laat stollen in glas of keramiek. Dit jaar viert zij veertig jaar kunstenaarschap. Bij de opening van de tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag verschijnt de monografie 'Barbara Nanning – Eeuwige beweging.'

Tentoonstelling Barbara Nanning
Van 31 augustus tot en met 1 december 2019 is het werk van Barbara Nanning te zien in Gemeentemuseum Den Haag. Aan de hand van een twintigtal werken belicht de tentoonstelling Nannings unieke beeldtaal die een link legt tussen de organische en anorganische wereld. Veel van haar objecten en installaties geven de suggestie spontaan te zijn gegroeid, als kristallen, kwallen, bloemen of micro-organismen. Ze roepen spanning op en laten zien dat de tegenstelling ‘door de natuur gevormd’ en ‘handgemaakt’ minder rigide is dan vaak wordt gedacht. In een interview met De Telegraaf vertelt ze meer over haar werkproces. 

Monografie Barbara Nanning
Gelijktijdig met de tentoonstelling verschijnt de monografie Barbara Nanning – Eeuwige beweging bij uitgeverij Waanders & de Kunst (144 pagina’s; Nederlands en Engels) met bijdragen van Titus M. Eliëns en Barbara Nanning.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Maker Faire Eindhoven

Festival voor digitale doe-het-zelvers

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

ARTtube in de klas

Een online museaal platform speciaal voor het voortgezet onderwijs

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

CODA Paper Art

Kunst van en op papier in Apeldoorn

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Robert Glas

Charlotte Köhler Prijs 2019

Bekijk project