projecten
natuurLandelijk

Bast - De Bomenpodcast

'Bast – De Bomenpodcast' vertelt verhalen over de weerbarstige band tussen boom en mens. De boom raakt aan diverse thema’s, zoals klimaat, biologie, historie, mythes, poëzie, bureaucratie en stadsplanning. 


  • De Scheve Linde van Dronten
  • De Treurwilg van Woensel
  • De Troeteleik van Ulvenhout

De podcast is bijzonder, omdat het (natuur-) educatie toegankelijk maakt door het bundelen van persoonlijke verhalen en kennis van professionals door middel van een laagdrempelig medium, de podcast. Een boom kan ook veel emoties oproepen. Bomen hebben belangrijke functies in onze leefomgeving en zijn onderwerp van gesprek op wereldschaal. Zij zorgen regelmatig voor discussie en velen zien bomen als redders van de wereld in de strijd tegen klimaatverandering. Maar wat weten we eigenlijk over deze organismen? Bast is een speciale leer- en luisterervaring die als audiotour door heel Nederland fungeert. De podcast laat betrokken en bevlogen mensen aan het woord en geeft de boom daarmee een stem. Iedere aflevering is gewijd aan één boom.

Informatie

De podcast komt tot stand door een samenwerking van de Bomenstichting met Cox Janssens (Conform Cox), Elianne Meijer en Joost Wilgenhof en wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Cultuur Eindhoven.

Luisteren?

'Bast - de Bomenpodcast' is te beluisteren via de website van de podcast, maar ook via ondere andere Spotify! Er staan 3 afleveringen online van ca. 30 minuten: De Troeteleik van Ulvenhout, De Scheve Linde van Dronten en De Treurwilg van Woensel.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Fête de la Nature

Fête de la Nature het grootste grassroots natuurfestival van Nederland vindt plaats op 2 ,3 & 4 september 2022.

Bekijk project
Landelijknatuur

Een duik in het diepe

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Dit jaar organiseert de stichting samen met het Cultuurfonds de bijzondere ecologiedagen. Tijdens deze dagen gaan je op een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Op deze dagen zijn er ook ecologen aanwezig om te vertellen over de onderwaterwereld en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bekijk project
Landelijknatuur

Werkgroep Zeearend Nederland

Onderzoek naar de gedragingen van de zeearend in Nederland

Bekijk project