projecten
natuurLandelijk

Blue Mirror Experience

Hoe ziet Nederland er over pakweg 30 jaar uit? Blue Mirror is een rondreizende escaperoom waarin je wordt uitgedaagd om de strijd aan te gaan met de stijgende zeespiegel. Ze voeren actie om gezamenlijk het tij te keren. Doel is om 400.000 euro op te halen zodat Blue Mirror op reis kan langs manifestaties, beleidsmakers en festivals over de hele wereld.

Wat gebeurt er?
Als groep stap je een soort ‘world control room’ in. Je krijgt de kans om alle factoren die invloed hebben op klimaatverandering, aan te passen door aan de ‘knoppen van de wereld’ te draaien. Dit kan via uitdagende puzzels, snelheid en goede samenwerking. Maar let op: je zit ook in een tijdmachine. Elke 5 seconde gaat er een seizoen voorbij. Binnen enkele minuten worden de gevolgen van klimaatverandering voelbaar: het wordt warmer, gaat stormen en voor je het weet begint er water -ja water- aan je voeten te stijgen. Lukt het je om binnen 10 minuten 2050 met droge sokken te halen?

Investering
De ontwikkeling van Blue Mirror is complex. De experience reist immers de wereld over vol met geavanceerde techniek aan boord. Daarnaast moet de installatie tientallen keren per dag op een veilige manier onderlopen met water. Dit vraagt om duurzame investeringen en vakmanschap. Daarom werken ze samen met Sherlocked, één van de succesvolste escaperoom-specialisten van Nederland en met met Heijmerink Wagemakers, een ambitieus ingenieursbureau die achter talloze ingenieuze publieksattracties zit.

Je eigen kracht
Naast de steun van het Cultuurfonds verzamelen de makers geld door middel van crowdfunding. Filmmaker Hanna Verboom benadrukt het belang van dit project: "Soms heb je een emotionele ervaring nodig om je wakker te schudden en je bewust te maken van je eigen kracht. En dat is hard nodig, want klimaatverandering is zo groot dat het soms onmogelijk lijkt dat ik er met mijn beperkte mogelijkheden iets aan kan doen. Maar niets is minder waar."

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Beter met planten

Tentoonstelling over medicinale planten

Bekijk project
Landelijknatuur

Klokhuis Nationale Parken Dag

Ga op 1 mei met Klokhuis mee de Nederlandse natuur in!

Bekijk project
Landelijknatuur

Bloeiende duinen

Op reis langs de rijke Nederlandse kust!

Bekijk project
Landelijknatuur

Vogelatlas van Nederland

Nieuwe stand van de vogels in Nederland

Bekijk project