projecten
beeldende kunstLandelijkScheveningen

Carel Visser - Genesis

Onder de titel Genesis organiseert museum Beelden aan Zee van 15 maart tot en met 10 juni het eerste retrospectief over Carel Visser (1928-2015), één van de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers van de twintigste eeuw.

Genesis
De tentoonstelling heeft een thematische indeling, en schenkt aandacht aan Carel Vissers positie binnen de internationale context van moderne beeldhouwkunst. Naast sculpturen worden grafisch werk, collages en gebruiksvoorwerpen getoond.

Retrospectief
Carel Visser is volgens velen één van de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers uit de twintigste eeuw. Zijn werk is buiten de landsgrenzen bekend geworden en verzameld. Sinds het overlijden van de kunstenaar wordt in de pers gespeculeerd over een retrospectief van zijn werk. Dat komt er nu, samengesteld door de kunsthistoricus Carel Blotkamp, met het thema Genesis.

Stervend Paard
"Carel Visser kon ijzer kwetsbaar maken", zo schrijft NRC Handelsblad. Een voorbeeld is Stervend paard, één van zijn vroege werken. Carel Visser maakte het in 1949 toen hij 21 jaar oud was. Het beeld heeft geen sokkel, maar ligt plat op de grond met gespreide benen en opengesperde mond. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Kabbala

Tentoonstelling over de kunst van de joodse mystiek

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Japans naakt

Tentoonstelling met Japanse naaktfotografie sinds de negentiende eeuw

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

P. Struycken - Kleur: Weelde en Veranderlijkheid

Tentoonstelling in buitenplaats Kasteel Wijlre

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature

Twee kunstenaars, één liefde

Bekijk project