projecten
FrieslandFrieslandLeeuwarden

Culturele Hoofdstad 2018

Het Prins Bernhard Cultuurfonds draagt 500.000 euro bij aan Under de Toer.

  • Beeld van de voorstelling Marijke Muoi

Under de Toer presenteert 32 bijzondere verhalen, die in een Friese kerk zijn geboren. Deze verhalen vormen het vertrekpunt voor manifestaties waarin kunstenaars samenwerken met de gemeenschap. Zo transformeert de hoofdvoorstelling 'Marijke Muoi' de Grote Kerk in Leeuwarden, waar deze oermoeder van de Oranje Naussaus begraven ligt met twee schedels.

Het project onder leiding van regisseur Jos Thie speelt zich af in 32 kerken in de provincie Fryslân. Met de plaatselijke bevolking en zo’n honderd culturele verenigingen worden de verhalen verteld door middel van toneel, muziek en kunst.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Frieslandtheater, dans en film

Kneppelfreed

Kneppelfreed is een theatervoorstelling op locatie, in het Paleis van Justitie in Leeuwarden, over de persoonlijke worsteling van veel Friestaligen met hun taal en identiteit.

Bekijk project
Friesland

Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer

Tussen 12 en 16 juli 2021 kunnen 75 kinderen per dag (6-13 jaar) uit Leeuwarden en omgeving meedoen aan allemaal gratis workshops op de gebieden beeldende kunst, theater en multimedia. Het project betreft een samenwerking tussen Stoereloer, dbieb, de Podiumschool en videokunstenaar Vincent Schiphorst en alle workshops zijn speciaal voor dit project ontworpen.

Bekijk project
Frieslandbeeldende kunstgeschiedenis & letteren

Wij Vikingen Expo - Fries Museum

Ga je mee vikingen?

Bekijk project
Frieslandtheater, dans en film

Teaterselskip Arum

Openluchtspel Omke Henk

Bekijk project