projecten
theater, dans en filmLandelijk

Dancing On The Edge

Deze week is de twaalfde editie van interdisciplinair dans- en theaterfestival Dancing On The Edge. In diverse steden tonen makers uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika (MENA-regio) hun veelzijdigheid.


Wat is Dancing On The Edge?
Dancing On The Edge Festival (DOTE) daagt eenzijdige vertelperspectieven uit, en bevraagd heersende machtsstructuren en (post)koloniale relaties. Door middel van theater en dans. Het publiek, makers en partners worden daarbij uitgenodigd om deel uit te maken van dit artistieke onderzoek. Het festival strijkt dit jaar neer in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Neem bijvoorbeeld de interactieve installatie '2048', die artiest Alaa Minawi speciaal voor het festival maakte. De installatie stelt vragen, die de kijker uitnodigen om een betekenisvol gevoel van 'thuis zijn' te creëren. Op deze manier worden het lichaam en de geest van bezoekers geactiveerd, voordat ze festival performances gaan bekijken.

Wat is er nieuw?
Nieuw dit jaar is het community & lab programma, dat het nieuwe hart vormt van het festival. Daarbij staat de ontmoeting tussen maker en bezoeker centraal. Een van de projecten is het collectieve schrijfproject Second-hand Body, gecureerd door Lina Issa. Vijf schrijvers van de MENA-regio en Nederland zullen collectief een tekst schrijven, gebaseerd op het idee van "tweedehands", waarbij ze ideeën en bewegingsvormen gebruiken van wat al een geschiedenis heeft.

Naast het bekijken van optredens, wordt de bezoeker ook aangemoedigd om zelf te bewegen. Dans jezelf in een trance, onder leiding van kunstenaar Khalid Benghrib. Benghrib neemt Gnawa muziek, rituelen en choreografie als basis voor de collectieve performance in de publieke ruimte.

Het Cultuurfonds kende een bijdrage toe van 30.000 euro, voor de totstandkoming van Dancing On The Edge 2019.

Meer weten?
Bezoek de website van Dancing On The Edge, of lees verder over projecten die het Cultuurfonds steunt.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Rust zacht Billy

Wat als we de dood omarmen als onderdeel van het leven?

Bekijk project