projecten
beeldende kunstLandelijk

De Koude Kermis

Volkscultuur meets high art en high tech, met De Koude Kermis van dropstuff.nl.

Alles tussen kunst en kermis: een rondreizend project, waar kermisattracties ook kunstinstallaties zijn. Dropstuff.nl brengt volkscultuur, kunst en technologie samen met De Koude Kermis. Aan bestaande kermisattracties worden nieuwe verhalen gekoppeld; aan oude vormen nieuwe betekenissen gegeven en nieuwe vormen zijn voorzien van traditionele verhalen en gebruiken. 

Maak een ritje in ‘The Fair Grounds‘, een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde ‘kiddy rides’ (ook voor volwassenen!), waag een gokje met de Grab the Pussy grijpmachine, kies je eigen e-nummers in het ZOET!-suikerspin-laboratorium, draai een rondje in de Carnaval des Moutons draaimolen – een ode aan de zoötroop, maar dan met Augmented Reality – of laat je vereeuwigen als freak van de toekomst in de Photobooth Freakshow!

Net als iedere kermis vindt deze kermis gewoon plaats op straat of op een publiek plein. En íedereen hoort tot doelgroep. Of je nou komt voor het concept, de kunst of het vermaak: zèlf meemaken, zèlf beleven, aanraken, proeven en ruiken staan hier centraal. 


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw

Bruidspaar illustreert societyhuwelijk tijdens de zeventiende eeuw

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Designed by Nature

Natuur als inspiratiebron voor zilversmeden

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Jean Cocteau – Metamorphosis

Eerste grote overzichtstentoonstelling van Jean Cocteau in Nederland

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Werk, bid & bewonder

Een nieuwe kijk op kunst & calvinisme

Bekijk project