projecten
beeldende kunstLandelijkAmsterdam

De Laatste Aai

De tentoonstelling De Laatste Aai in Museum Tot Zover in Amsterdam brengt een eerbetoon aan dode dieren en biedt inzicht in de rituelen en narratieven rondom het dode dier. Tot hoever reikt ons verdriet? Te zien van 13 juni 2019 tot en met 19 januari 2020. 

Compassie
Tegenover onze compassie met individuele dieren staat onze onverschilligheid voor het verdwijnen van soorten. En het wegkijken van de instrumentele omgang met dieren in de bio-industrie. We houden van dieren, maar eten ze ook op. Kunstenaars, fotografen en ontwerpers stellen kritische vragen en breiden de cirkel van compassie uit.

Audiofragmenten
In de expositie met onder andere werk van Herman de Vries en Stephan Vanfleteren luister je ook naar literaire audio-fragmenten van o.a. Sylvia Witteman, Theodor Holman en Henk van Straten. Met ARTIS wordt een vitrine ingericht waarin het sterven van iconische dierentuindieren wordt belicht en bijgevolg het rouwbetoon van trouwe dierentuinbezoekers.

#DeLaatsteAai
In aanloop naar tentoonstelling 'De Laatste Aai' is de online campagne #DeLaatsteAai gelanceerd. Via deze hashtag worden foto's en verhalen over geliefde dode dieren verzameld op Instagram, Twitter en Facebook. Deze foto's worden door ons afgedrukt en krijgen een centrale plek in de expositie, bij de dierenhemel.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

CODA Paper Art

Kunst van en op papier in Apeldoorn

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Robert Glas

Charlotte Köhler Prijs 2019

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

MuseumTV

Online platform met het actuele tentoonstellingsaanbod

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Welkom Today

Inclusieve tentoonstelling over stadje Welkom in Zuid-Afrika

Bekijk project