projecten
theater, dans en filmOverijsselZwolle

De Wilde Deerne

De Wilde Deerne is een familievoorstelling (8+) over het wolfsmeisje dat 300 jaar geleden in de bossen bij Zwolle werd gevonden, met de kenmerken van een mensdier

Ze kon niet praten en at alleen maar plantaardig voedsel. Ondanks haar wilde natuur vertoont ze toch typisch menselijk gedrag. 

Het absurd- poëtischsprookje gaat over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid. De productie wordt gemaakt door de vele talenten die Zwolle rijk is, in samenwerking met o.a. Theater Gnaffel, De Jonge Honden, Theater de Makkers, TEN Producties en Wim Coster.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Overijsseltheater, dans en film

De Spaghettirellen

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge mannen naar Twente om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke openluchtvoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems en jongeren met dromen. Een smeuïge ‘Spaghettiwestern’ over clashende culturen, vooroordelen en het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet te vertellen.

Bekijk project
Overijsseltheater, dans en film

Klassieke muziekpaniek

Rijk gevuld familietheaterconcert onder leiding van Rik Elings

Bekijk project
Overijsseltheater, dans en film

STORK!

Het theaterstuk laat Hengelo een stuk geschiedenis herbeleven.

Bekijk project
Overijsseltheater, dans en film

Operatie IJssellinie

Het theaterspektakel over het geheim van de koude oorlog.

Bekijk project