projecten
beeldende kunstZuid-HollandGouda

De Woonkamers van Gouda Oost

Gouda is meer dan de historische binnenstad. Museum Gouda en fotograaf Bram Tackenberg brengen samen met bewoners de diversiteit van Gouda Oost in beeld. In een dubbeltentoonstelling in het Nelson Mandela Centrum en Museum Gouda zijn vanaf 16 maart tot en met 23 juni veertig portretten te bewonderen van inwoners van Gouda Oost.

Gouda Oost
Een deel van de foto's wordt in het Nelson Mandela Centrum in de wijk Oosterwei tentoongesteld om de mensen in de omgeving in contact te brengen met het project en met elkaar. De drempel om de expositie in eigen wijk te bezoeken is lager, en zo hopen de makers dat de geportretteerden en de overige wijkbewoners gemakkelijker met elkaar te verbinden.

Uniformiteit
De portretten van Bram Tackenberg hebben allemaal dezelfde uniforme stijl: wat formeel, serieus, ingetogen, en toch altijd in de beslotenheid van de huiskamer. Dit brengt gelijkheid in alle mensen en woonkamers. "Ondanks de verschillen in afkomst, leeftijd, leefstijl en financiële positie laat je zo zien: we lijken op elkaar, we zijn allemaal mensen,'' aldus Bram Tackenberg.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Zuid-Hollandbeeldende kunst

Modest Fashion - Stedelijk Museum Schiedam

Deze fashion hype is een blijvertje

Bekijk project
LandelijkZuid-Hollandbeeldende kunst

Actie <-> Reactie

De Kunsthal Rotterdam toont 100 jaar kinetische kunst.

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunst

Kap Nâh!!

Wie was Marnix Rueb? Een documentaire over de tekenaar achter Haagse Harry.

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunst

Rotterdam Art Ride

Publieke kunst in Rotterdam Zuid.

Bekijk project