projecten
geschiedenis & letterenOverijssel

Deventer, stad van de IJssel

Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel vertelt in vijf hoofdstukken het historische verhaal van de stad, in Museum De Waag.

Hoe is Deventer ontstaan? Welke inwoners speelden een rol in de geschiedenis van de stad? Wat heeft de rivier de IJssel betekend voor de ontwikkeling van Deventer? Op deze vragen krijgen bezoekers van Museum De Waag antwoord, tijdens de expositie met o.a. speciaal ontwikkelde 3D-reconstructies en animaties. Het verhaal is opgesteld in vijf hoofdstukken: het ontstaan rond 600, als Vroegmiddeleeuwse stad, als Hanzestad, in de 17e en 18e eeuw en midden 19e eeuw tot het heden. 

Vanaf 23 juni 2017 te zien.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Overijsselmuziektheater

Hanzedagen

Van 15 tot en met 18 juni 2017 staat Kampen in het teken van de Internationale Hanzedagen. Vier dagen theater, kunst en muziek in het centrum van Kampen.

Bekijk project
LandelijkFrieslandgeschiedenis & letteren

Proefkolonie portretten

Een afwisselende route voert u langs markante plekken door het gebied van de eerste kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid in Drenthe: Frederiksoord. Fotograaf/beeldend kunstenaar Wouter Jansen maakte 30 foto portretten van nakomelingen van de eerste kolonisten. Het verleden krijgt een gezicht.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

LitLab

Een digitaal laboratorium voor literatuuronderzoek op de middelbare school.

Bekijk project
beeldende kunstgeschiedenis & letteren

Cool Japan

Tentoonstelling over wereldwijde fascinatie met Japanse beeldcultuur

Bekijk project