projecten
natuurNoord-Brabant

Dierenpark bij Maliskamp

Het Dierenpark bestaat al 40 jaar en wordt door zo'n 75 vrijwilligers gerund en onderhouden.

Het hoofdgebouw is aan vernieuwing toe, en dat wordt goed aangepakt. Met de bijdrage van €8.900 wordt een nieuw gebouwtje bij het park klimaatbestendig gemaakt. Met de aanleg van een wadi, een groen dak en de aanplant van nieuwe bomen is het parkje straks klaar voor de toekomst.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Noord-Brabantnatuur

Voedselbos Woest

Ontwerp en aanleg van niet-commercieel openbaar voedselbos

Bekijk project
Noord-Brabantnatuur

Van grind naar groen!

Tijdens Marks vakantie met zijn vriendin naar Slovenië raakte het stel geïnspireerd door de groene daken die ze daar veel zagen. Wat een verschil met het grijze grind dat op het dak van hun schuur lag! Mark ging op zoek naar mogelijkheden om samen met andere bewoners de buurt te vergroenen. Het resultaat: 25 sedumdaken van 7m2 in Belcrum, de minst groene wijk van Breda.

Bekijk project
Noord-Brabant

Groene daken voor de Kievitstraat in Breda

Elf huishoudens uit de Kievitstraat in de Bredase wijk Belcrum hebben de handen ineengeslagen om hun straat te vergroenen. Door de aanleg van sedumdaken dragen de buurtgenoten bij aan het tegengaan hittestress en het verbeteren van waterbeheer en biodiversiteit. In totaal is er een oppervlak van 138 m2 aan groene daken aangelegd. Het Buurtnatuur- en waterfonds heeft €5.000 bijgedragen aan het project, dat door Stichting Wijkraad Belcrum werd ingediend.

Bekijk project
Noord-Brabantbeeldende kunst

Encounter #6

Geborduurde littekens en de verhalen erachter

Bekijk project