projecten
beeldende kunstNoord-Holland

Expo | The World After

Tijdens de lockdown vroeg de Oude Kerk aan kunstenaars om te reflecteren op het Antropoceen (het tijdperk waarin het aardse klimaat en de atmosfeer de gevolgen ondervinden van menselijke activiteit). na corona, voor de online expositie 'The World After'. Van september t/m december 2020 verschijnt hiervan de offline expositie in de Oude Kerk.

Het project is geïnspireerd op de tentoonstelling Poems for Earthlings (de expositie in de Oude Kerk die t/m augustus 2020 te zien was) van de Argentijnse Adrián Villar Rojas, die plotseling heel actuele vragen oproept. Waartegen moeten we onszelf beschermen? Wat betekent het om als Earthlings verbonden te zijn? Hoe ziet de wereld eruit zonder mensen? En hoe gaan we als mensheid vanaf dit punt verder? 

The World After is een initiatief van de Oude Kerk in samenwerking met magazine Mister Motley. Hieronder is een van de online kunstwerken te zien. Bekijk ze allemaal via het YouTube-kanaal van de Oude Kerk.

The World After offline

Van september t/m december 2020 worden de digitale kunstwerken afgespeeld op grote schermen in de Oude Kerk, waarbij bezoekers worden uitgedaagd om na te denken over en te reflecteren op het getoonde.

Kijk voor meer informatie op www.oudekerk.nl.

Het Cultuurfonds <3 The World After

The World After kreeg in juli 2020 een bijdrage uit het Cultuurmakersfonds. Dat werd mogelijk gemaakt door de schenkers van het burgerinitiatief #doemeemetjeaow, een ruimhartige anonieme schenker, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Cultuurfonds.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Noord-Hollandbeeldende kunst

Bes: Klein godje in het Oude Egypte

Feest-en beschermgodje in Allard Pierson

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

Parklicht in Oosterpark

Twaalf lichtkunstwerken in het Amsterdamse Oosterpark

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

De Mooiste Stad

Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

Art=Artis

Artis als inspiratie voor de kunstenaars van Moam.

Bekijk project