projecten
natuurLandelijk

Fête de la Nature

De natuur inspireert, verwondert, maakt je blij. In het weekend van 2, 3 & 4  september 2022 vier je met Fête de la Nature de natuur. Iedereen kan zelf een natuurfeestje organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Het festival wil meer mensen bij de natuur betrekken, op een manier die bij hen past.

Activiteiten

Het eerste weekend van september staat in Nederland dankzij Fête de la Nature in het teken van de natuur. Overal in Nederland worden dankzij dit festival natuur "feestjes" gegeven. Particulieren hebben dit zelf opgezet. Bosbaden, markten, excursies, wildplukken. Voor iedereen is er in de buurt wel wat te doen. 

Greep uit het aanbod:

Benieuwd naar wat er bij jou in de buurt te doen is? Kijk dan op de website van Fête de la Nature!

Bijdrage Cultuurfonds

IVN Natuureducatie maakt dit festival mogelijk en het Cultuurfonds heeft hen ondersteunt met een bijdrage van 60.000 euro. Het Cultuurfonds ziet het belang is van Fête de la Nature vanwege de laagdrempeligheid en hoe het een breed publiek een positieve connectie laat maken met natuur.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Een duik in het diepe

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Dit jaar organiseert de stichting samen met het Cultuurfonds de bijzondere ecologiedagen. Tijdens deze dagen gaan je op een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Op deze dagen zijn er ook ecologen aanwezig om te vertellen over de onderwaterwereld en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bekijk project
Landelijknatuur

Bast - De Bomenpodcast

Bast - De Bomenpodcast is een podcast over de weerbarstige band tussen mens en boom. De podcast is gemaakt door de Bomenstichting ter ere van het 50-jarige bestaan in 2020.

Bekijk project
Landelijknatuur

Nature Bits

Sinds 2020 test en ontwikkelt IVN Natuureducatie ‘nature bits’: kortlopende educatieve programma’s waarin jongvolwassenen leren over de natuur. Veel jongeren staan te popelen om de natuur te leren kennen en de handen uit de mouwen te steken. De taal, methoden en organisatiestructuren van oudere generaties stroken echter niet met de denkkaders en behoeften van jongeren vandaag de dag. Nature Bits zijn interactieve leerervaringen, gemaakt voor- en door jongeren, waarin thema’s als ecosysteemherstel en soortherkenning centraal staan.

Bekijk project