projecten
muziekLandelijkAmsterdam

Grachtenfestival 2017

Van 11 tot en met 20 augustus staat Amsterdam in het teken van het jaarlijkse Grachtenfestival. Door de hele stad heen zijn er prachtige concerten. Voor jong én oud. Het Cultuurfonds ondersteunde enkele programmaonderdelen. 

  • De bubbel op Oerol
  • Michael Wilmering & Ahmad Joudeh: Grenzeloos
  • Jong Metropole
  • What the Waf

Zo kreeg de productie What the Waf een bijdrage van € 10.000. What the Waf is een ode aan kunstbeweging De Stijl en de dadaïstische soirees van begin vorige eeuw. Muzikaal aanknopingspunt voor What the Waf is pianiste Nelly van Doesburg, vrouw van Theo van Doesburg, grondlegger van De Stijl. 

De dansvoorstelling Grenzeloos van Michael Wilmering en Ahmed Joudeh kreeg ook een bijdrage. Deze voorstelling vertoont een pallet aan culturen en muzikale stijlen. Waaruit blijkt dat over alle grenzen heen muziek hoop, troost en vreugde kan brengen. 

En Jong Metropole treedt op. Een bonte mix van stijlen, genres en jonge enthousiaste musici op het ponton voor festivalcentrum Het Compagnietheater. Jong Metropole is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Keep an Eye Foundation.

Dee door het Cultuurfonds ondersteunde Theater in een bubbel,  een plastic en doorzichtige theaterzaal, staat in het Noorderpark. Architectuur, dans, muziek: drie kunstvormen komen samen in de ‘bubbel’ tijdens de voorstelling Loud Shadows & Liquid Events.

Project gesteund door:

Dessauvagie/Sauer Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

150 Psalms

Internationaal marathonproject van het Nederlands Kamerkoor op Festival Oude Muziek. 1 en 2 september 2017, in TivoliVredenburg te Utrecht.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Opera Hänsel und Gretel

De 19e-eeuwse sprookjesopera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck is van 4 tot en met 9 augustus te zien zijn in het openluchttheater De Pinkenberg in Velp.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Jong Metropole in Caprera

Jong Metropole voor het eerst in het westen van het land, in openluchttheater Caprera.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Nineveh

Nineveh, 2700 jaar geleden de grootste stad ter wereld, herrijst vanaf 20 oktober 2017 in het Rijksmuseum van Oudheden.

Bekijk project