projecten
muziekLandelijkAmsterdam

Grachtenfestival 2017

Van 11 tot en met 20 augustus staat Amsterdam in het teken van het jaarlijkse Grachtenfestival. Door de hele stad heen zijn er prachtige concerten. Voor jong én oud. Het Cultuurfonds ondersteunde enkele programmaonderdelen. 

  • De bubbel op Oerol
  • Michael Wilmering & Ahmad Joudeh: Grenzeloos
  • Jong Metropole
  • What the Waf

Zo kreeg de productie What the Waf een bijdrage van € 10.000. What the Waf is een ode aan kunstbeweging De Stijl en de dadaïstische soirees van begin vorige eeuw. Muzikaal aanknopingspunt voor What the Waf is pianiste Nelly van Doesburg, vrouw van Theo van Doesburg, grondlegger van De Stijl. 

De dansvoorstelling Grenzeloos van Michael Wilmering en Ahmed Joudeh kreeg ook een bijdrage. Deze voorstelling vertoont een pallet aan culturen en muzikale stijlen. Waaruit blijkt dat over alle grenzen heen muziek hoop, troost en vreugde kan brengen. 

En Jong Metropole treedt op. Een bonte mix van stijlen, genres en jonge enthousiaste musici op het ponton voor festivalcentrum Het Compagnietheater. Jong Metropole is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Keep an Eye Foundation.

Dee door het Cultuurfonds ondersteunde Theater in een bubbel,  een plastic en doorzichtige theaterzaal, staat in het Noorderpark. Architectuur, dans, muziek: drie kunstvormen komen samen in de ‘bubbel’ tijdens de voorstelling Loud Shadows & Liquid Events.

Project gesteund door:

Dessauvagie/Sauer Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Hamlet door Opera2Day

Alles wat je van een operaversie van Shakespeare’s toneelstuk mag verwachten.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Ricciotti's Beestenbende

Een muzikaal feest vol muziek over dieren, op bijzondere locaties.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Woiski vs. Woiski

Een muzikale battle tussen vader en zoon, door Orkater en het Bijlmer Parktheater.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

Wereldwijd het eerste festival dat zo diepgaand en grootschalig het bijzondere genre in de klassieke muziek viert.

Bekijk project