projecten
muziekLandelijkScheemda

Grasnapolsky Festival

Grasnapolsky is een festival vol nieuwe muziek en kunst op een bijzondere locatie middenin de natuur van Oost-Groningen. De zesde editie van dit festival vindt plaats op 8, 9 en 10 februari 2019 in de oude strokartonfabriek 'de Toekomst' in Scheemda.

Strokartonbriek De Toekomst
In een interview vertelt festivaldirecteur Mariska Berrevoets hoe ze na de succesvolle edities in Radio Kootwijk uitkwamen bij de nieuwe locatie in Oost-Groningen: „Het is een echte ontdeklocatie die een groot deel van ons publiek niet kent. Er is natuur en veel ruimte.”

Muzikale ontdekkingen
Op vrijdag verzorgt Remy van Kesteren met harp, band en de videoprojecties de hoofdact van het programma. Ook zijn er Groningse en Friese artiesten, zoals Marlene Bakker en Meindert Talma. Om de bezoekers wegwijs te maken in de rest van het relatief onbekende muziekprogramma hebben enkele artiesten en hosts hun favorieten op een rijtje gezet. 

Kunstprimeur
Naast zes expedities die bezoekers mee de historie en het landschap in nemen, is er binnen het kunstprogramma de primeur van het interactieve kunstwerk The Intimate Earthquake Archive, die bezoekers de trillingen van een aardbeving laat ervaren.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

MOJO Backstage

Tentoonstelling over Delftse meester in de muziekindustrie

Bekijk project
Landelijkmuziek

Sencity Festival

Muziekfestival met name gericht op dove en slechthorende jongeren

Bekijk project
Landelijkmuziek

Opera Forward Festival

Vijf nieuwe voorstellingen en nieuw talent bij de Nationale Opera

Bekijk project
Landelijkmuziek

Paradiso Vinyl Club

Vinylsingles voor veelbelovende muzikanten

Bekijk project