projecten
theater, dans en filmLandelijk

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Choreografen Marco Gerris (ISH Dance Collective) en Ernst Meisner (Junior Company van het Nationaal Ballet) sloten in 2018 de handen ineen en creëerden de ultieme crossover tussen ballet en hiphop in de duistere dansvoorstelling GRIMM. De volledige voorstelling is tot en met 13 juni gratis te streamen.

In de voorstelling GRIMM belanden twee broers in een fantasiewereld, waar ze verschillende beroemde sprookjesfiguren uit de Grimm verhalen ontmoeten. Zoals in alle sprookjes spelen thema’s als liefde en vriendschap, jaloezie, macht en de strijd tussen goed en kwaad, een grote rol.

Bekijk de making off van GRIMM

Choreografen Marco Gerris (ISH Dance Collective) en Ernst Meisner (Junior Company van het Nationaal Ballet) maakten samen de voorstelling. Daarbij brachten de dansers zelf ook hun creativiteit in. Bekijk het hier:

Livestream de voorstelling

GRIMM is nog t/m 13 juni als volledige voorstelling te bewonderen op www.operaballet.nl/grimm.

ISH Dance Collective Cultuurfonds Prijs 2020 winnaar

Choreograaf Marco Gerris is met ISH Dance Collective al ruim 20 jaar bezig met het brengen van grensverleggende performances. Daarin vloeien klassieke en hedendaagse dansstromingen moeiteloos in elkaar over. Het publiek dat ISH daarmee trekt is al net zo divers als de kunststromingen waaruit Gerris en de zijnen hun inspiratie halen.

Het was dan ook niet heel vreemd dat de Cultuurfonds Prijs dit jaar naar ISH Dance Collective ging. De Cultuurfonds Prijs is een oeuvreprijs voor bijzondere inzet voor cultuur of natuur. ISH zorgt voor vernieuwing in de podiumkunsten door kunstvormen op een unieke manier te combineren en maakt daarmee de samenleving mooier, aldus het Cultuurfonds over de winnaar.

De Cultuurfonds Prijs bestaat uit een eigen fonds op naam met een startkapitaal van 75.000 euro én een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro. De ontvanger van de oeuvreprijs bepaalt samen met het Cultuurfonds welke projecten voor cultuur of natuur in Nederland vanuit het fonds op naam worden ondersteund. Ook kunnen andere schenkers een bijdrage doen.

Opdat er maar meer van dit soort mooie voorstellingen als GRIMM gemaakt zullen worden. Lees het nieuwsbericht over het verrassen van Gerris met de Cultuurfonds Prijs 2020 hier.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Da Bounce Festival

De relevantie en de potentie van urban cultuur wordt in Nederland nog onvoldoende erkend en herkend. Daar brengt Stichting Capture22 verandering in met het eerste overkoepelende urban cultuurfestival van Nederland, genaamd Da Bounce Festival.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dansproductie 'Father Figure'

Begin 2022 presenteert Lloydscompany de dansproductie Father Figure, het vervolg op de dansvoorstelling Father Father, waarmee danser Lloyd Marengo in 2012 tourde langs zalen en festivals in Nederland, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Bekijk project