projecten
geschiedenis & letterenLimburgMaastricht

Heiligdomsvaart Maastricht 2018

Een bijzondere traditie, met dit jaar als thema 'Doe goed en zie niet om'.

Maastricht maakt zich op voor de viering van de 55e Heiligdomsvaart.Het thema van deze Heiligdomsvaart is ‘Doe goed en zie niet om’. Een thema waarmee eenieder aan de slag kan gaan. Een thema dat gelegenheid geeft tot ontmoeting.

De oudst bekende Heiligdomsvaart te Maastricht is in 1391 opgetekend. Vandaag de dag is de Heiligdomsvaart uitgegroeid tot een verrassend religieus en cultureel festival, van nationale betekenis. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Limburgnatuur

Uitbreiding Het Peelmuseum

Zoals de Peel in honderd jaar verandert en meegaat met zijn tijd, zo wil Het Peelmuseum haar verhaal over de Peel laten meegroeien met zijn tijd. Moderne landbouw is al lang niet meer het enige Moderne landbouw is al lang niet meer het enige dat het gebied drijft. Nu de samenleving vergrijst en verenigingen, voorzieningen en winkels verdwijnen, investeren inwoners volop in sociale verbinding en investeren ze in natuur met de uitbreiding van een bijenmuseum met grote bijentuin, fokprogramma voor de bijna uitgestorven zwarte bij en educatie over de bij. De nieuwe expositie geeft mensen uitleg over wat ze zelf kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving voor bijen.

Bekijk project
Limburgtheater, dans en film

Vossen van de Spik

Openluchtspel Leudal 75 jaar bevrijd

Bekijk project
Limburgmonumentenzorg

Carillon Sint Martinuskerk

Nieuw carillon voor Sint Martinuskerk in Weert

Bekijk project
Limburgtheater, dans en film

Door melger en bein

Muziektheater door Mestreechter Operètte Vereiniging.

Bekijk project