projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Het Mooie Kinderboekenfestival 2022

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Een zorgvuldig samengestelde selectie van deze mooie kinderboeken komt jaarlijks tot leven tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival.  

De ontdekkingsreis langs de mooiste kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de festivallocaties, zowel binnen als buiten. Op het festival word je ondergedompeld in de fantasiewerelden uit mooie kinderboeken. Je kunt kiezen uit verschillende routes, voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en voor kinderen van 7 t/m 10 jaar.  Het Mooie Kinderboekenfestival vindt plaats op 26 mei, 12 en 19 juni in Amsterdam, Nijmegen en Den Bosch. Tickets zijn vanaf 5 april te koop via kinderboekenfestival.nl.

Houd de Instagram van het festival in de gaten voor het laatste nieuws en kijkjes achter de schermen!

'Een zee van liefde'

Een van de boeken die centraal staat tijdens het festival is het prachtige prentenboek Een zee van liefde van Pieter Gaudesaboos. In dit hartverwarmende boek, dat onlangs bekroond werd met zowel de jury- als de publieksprijs van de Boon Literatuurpijs, wordt het gevoel voor een eerste liefde beeldend, warm én eenvoudig uitgelegd, zonder dat het zoetsappig wordt.

In ‘Een zee van liefde’ is Pinguïn onderweg naar het huis van zijn vriend Beer. Hij zeult een koffer, een lantaarn en een groot geheim met zich mee. Zo groot, dat hij het liefst meteen terug naar huis wil. Omdat hij weet dat alles gaat veranderen, zodra Beer zijn geheim weet. Toch trekt hij de stoute schoenen aan, belt aan en bekent beer dat hij verliefd op hem is. Waarop Beer in lachen uitbarst. Want ze verschillen toch veel te veel van elkaar? In plaats van af te druipen, besluit Pinguïn een tijdje bij Beer te blijven, om te kijken of zijn verliefdheid misschien vanzelf overgaat, of dat Beer wellicht hetzelfde tintelende gevoel van binnen gaat krijgen...‘

Geschiedenis & Letteren

Het project wordt ondersteund vanuit de afdeling Geschiedenis & Letteren.  Het Cultuurfonds ondersteunt projecten over de geschiedenis van Nederland en over de Nederlandse taal en letterkunde. Het gaat dan bijvoorbeeld om tentoonstellingen, educatieve projecten, manifestaties, biografieën of onderzoek en archivering. Kijk op onze pagina van het werkterrein van Geschiedenis & Letteren voor meer informatie, projecten en doe je aanvraag op het gebied van Geschiedenis & Letteren.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Da Bounce Festival

De relevantie en de potentie van urban cultuur wordt in Nederland nog onvoldoende erkend en herkend. Daar brengt Stichting Capture22 verandering in met het eerste overkoepelende urban cultuurfestival van Nederland, genaamd Da Bounce Festival.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Vrijheid, vetes, vagevuur

Van 10 september 2022 tot en met 7 mei 2023 presenteert het Fries Museum Vrijheid, Vetes, Vagevuur: de middeleeuwen in het Noorden. De tentoonstelling toont nieuwe wetenschappelijke inzichten over de samenleving van het noorden in de volle en late middeleeuwen.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Nieuw Evoluon: expo RetroFuture

Next Nature presenteert met de tentoonstelling 'RetroFuture' ideeën, ervaringen, wetenschap, kennis, kunst en fictie over de toekomst van gisteren: hoe dacht men vroeger dat de toekomst - ons heden - er uit zou zien? Welke toekomstideeën hebben onze maatschappij vormgegeven of juist in de problemen gebracht? RetroFuture is de eerste tentoonstelling over de toekomst van gisteren; met kunst, vormgeving, film, theorie, wetenschap en science fiction voor iedereen die zich bezighoudt met de dag van morgen. RetroFuture wordt de openingstentoonstelling voor het iconische Evoluon in Eindhoven, dat in de herfst van 2022 haar deuren weer opent voor een groot en breed publiek.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Sencity Festival 2022

Sencity Festival is een belevingsfestival geïnspireerd op het niet of minder kunnen horen van muziek. De zintuigprikkelende toepassingen die wij inzetten dragen derhalve bij aan de toegankelijkheid voor een bredere doelgroep.

Bekijk project