projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Het Mooie Kinderboekenfestival 2022

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Een zorgvuldig samengestelde selectie van deze mooie kinderboeken komt jaarlijks tot leven tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival.  

De ontdekkingsreis langs de mooiste kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de festivallocaties, zowel binnen als buiten. Op het festival word je ondergedompeld in de fantasiewerelden uit mooie kinderboeken. Je kunt kiezen uit verschillende routes, voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en voor kinderen van 7 t/m 10 jaar.  Het Mooie Kinderboekenfestival vindt plaats op 26 mei, 12 en 19 juni in Amsterdam, Nijmegen en Den Bosch. Tickets zijn vanaf 5 april te koop via kinderboekenfestival.nl.

Houd de Instagram van het festival in de gaten voor het laatste nieuws en kijkjes achter de schermen!

'Een zee van liefde'

Een van de boeken die centraal staat tijdens het festival is het prachtige prentenboek Een zee van liefde van Pieter Gaudesaboos. In dit hartverwarmende boek, dat onlangs bekroond werd met zowel de jury- als de publieksprijs van de Boon Literatuurpijs, wordt het gevoel voor een eerste liefde beeldend, warm én eenvoudig uitgelegd, zonder dat het zoetsappig wordt.

In ‘Een zee van liefde’ is Pinguïn onderweg naar het huis van zijn vriend Beer. Hij zeult een koffer, een lantaarn en een groot geheim met zich mee. Zo groot, dat hij het liefst meteen terug naar huis wil. Omdat hij weet dat alles gaat veranderen, zodra Beer zijn geheim weet. Toch trekt hij de stoute schoenen aan, belt aan en bekent beer dat hij verliefd op hem is. Waarop Beer in lachen uitbarst. Want ze verschillen toch veel te veel van elkaar? In plaats van af te druipen, besluit Pinguïn een tijdje bij Beer te blijven, om te kijken of zijn verliefdheid misschien vanzelf overgaat, of dat Beer wellicht hetzelfde tintelende gevoel van binnen gaat krijgen...‘

Geschiedenis & Letteren

Het project wordt ondersteund vanuit de afdeling Geschiedenis & Letteren.  Het Cultuurfonds ondersteunt projecten over de geschiedenis van Nederland en over de Nederlandse taal en letterkunde. Het gaat dan bijvoorbeeld om tentoonstellingen, educatieve projecten, manifestaties, biografieën of onderzoek en archivering. Kijk op onze pagina van het werkterrein van Geschiedenis & Letteren voor meer informatie, projecten en doe je aanvraag op het gebied van Geschiedenis & Letteren.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

In volle bloei

De tentoonstelling 'In volle bloei' in het Mauritshuis neemt je mee op ontdekkingsreis door het genre van bloemstillevens. Waar kwam de plotselinge interesse in de zeventiende eeuw voor het bloemstilleven vandaan? Hoe kwam het dat zoveel vrouwen steengoed waren in dit genre en wat was de rol van de wetenschap? Welkom in de fleurige wereld van het bloemstilleven en plantkunde!

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

De lessen van de ZMV-Vrouwenbeweging

Atria ontwikkelde i.s.m. educatieplatform F-Site een educatief lesprogramma voor middelbare scholieren over de Zwarte, Migranten-, en Vluchtelingen Vrouwenbeweging.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dansproductie 'Father Figure'

Begin 2022 presenteert Lloydscompany de dansproductie Father Figure, het vervolg op de dansvoorstelling Father Father, waarmee danser Lloyd Marengo in 2012 tourde langs zalen en festivals in Nederland, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Erasmus: Dwarsdenker

Biografie 'Erasmus, dwarsdenker' door Sandra Langereis.

Bekijk project