projecten
muziekLandelijk

Hit the North

Talent uit de noordelijke provincies krijgt extra ondersteuning om door te groeien.

Na de eerste successen vallen veel getalenteerde popmuzikanten in een gat, zo blijkt. Ze slagen er niet in om zich verder te ontwikkelen. Hit the North, onder de vlag van het festival Eurosonic Noorderslag, selecteert negen acts  uit Groningen, Drenthe en Friesland voor een traject.

Tijdens die bootcamps draait het om muziek, muziek en nog eens muziek. Maar ook presentatie en marketing worden niet vergeten. Drie of vier dagen lang werken, eten en ontspannen de muzikanten met elkaar en met professionals uit de muziekscene op verschillende locaties in de noordelijke provincies. Dat levert wederzijdse inspiratie en vooral veel creativiteit op. De bands kunnen zich bovendien direct aan het publiek presenteren, want als onderdeel van Hit the North treden ze op op drie grote festivals: Eurosonic Noorderslag, Into The Great Wide Open en een bevrijdingsfestival in een van de noordelijke provincies.

Project gesteund door:

Van der Jagt Zwolsman Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Muziekproductie 'Plant'

Muziekproductie PLANT

Bekijk project
Landelijkmuziek

Pynarello - Milk it Punk

Muziekensensemble Pynarello ontving een bijdrage van € 50.000 uit het CultuurMakersFonds voor hun muziekproductie 'Unlocked'. Helaas hebben zij door de pandemie de live concerten enkele keren moeten verplaatsen. En met geen zicht op de mogelijkheid om op korte termijn voor live publiek op te treden, realiseerde Pynarello in het voorjaar van 2020 een aantal livestreams waarvan de eerste in TivoliVredenburg plaatsvond. Nu er wel weer zicht is op live voorstellingen heeft Pynarello een bijdrage van € 15.000 ontvangen voor de productie die inmiddels 'Milk it Punk' heet.

Bekijk project