projecten
theater, dans en filmLandelijk

Ithaka Film Festival

Het 'Ithaka Film Festival' is een landelijk workshopprogramma en festivaldag tijdens het Nederlands Film Festival voor jonge filmtalenten die net in Nederland zijn. Op verschillende locaties in Nederland maken jongeren van de Ithaka Internationale Schakelklassen (ISK) in drie dagen hun eigen korte film. Het resultaat is een bijzondere selectie films, van vluchtverhaal tot horror-comedy: divers, maar allemaal vanuit het perspectief van deze nieuwe Nederlanders. 

Ithaka Film Workshops
Het Ithaka Film Festival is een initiatief van The Video Bakery, De Frisse Blik en ISK. De workshops behandelen alle facetten van het maken van een film; het schrijven van een script, het maken van een storyboard en het monteren van beelden. De deelnemers worden tijdens de workshops gestimuleerd om contact te leggen met bewoners, bedrijven en instellingen in de buurt. 

Ithaka Film Festival
Nadat de films zijn gemonteerd worden ze vertoond in een plaatselijke bioscoop, waar iedereen welkom is. Per school wordt een award uitgereikt voor de beste film. Deze winnaars bewerken de film vervolgens samen met een filmmaker voor een speciale vertoning op het Nederlands Film Festival op 1 oktober 2019 in het Louis Hartlopercomplex in Utrecht. Het doel van het gehele project is om jongeren verbinding te laten leggen met hun omgeving en om hun zelfbewustzijn te vergroten. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Rust zacht Billy

Wat als we de dood omarmen als onderdeel van het leven?

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Theater: Jihad van Liefde

Een voorstelling over liefde in tijden van terrorisme

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dancing On The Edge

Bekijk project