projecten
beeldende kunstLandelijkAmsterdam

Kabbala

Het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam presenteert van 29 maart tot en met 25 augustus een grote tentoonstelling over kabbala, de mystieke traditie van het jodendom. Deze oude traditie inspireerde ook popsterren als Madonna en David Bowie. Er is aandacht voor de vele aspecten van kabbala door eeuwenoude objecten naast moderne kunstwerken te tonen.

Tentoonstelling Kabbala
De hoofdtentoonstelling in het Joods Historisch Museum biedt een eerste kennismaking met kabbala in een presentatie van eeuwenoude teksten in relatie tot werk van moderne en hedendaagse kunstenaars. Werken van kunstenaars als Barnett Newman, R.B. Kitaj, Marc Chagall en Anselm Kiefer tonen hoe kabbala hen inspireerde.

Lezing, festival en filmprogramma
De tentoonstelling gaat gepaard met een uitgebreid evenementenprogramma, waaronder de lezing Kabbala voor Dummies, het Kabbala festival en een filmprogramma in de Amsterdamse bioscoop Kriterion. Bij de tentoonstelling, die is samengesteld door conservator Mirjam Knotter en gastconservator Alexander Gorlin in samenwerking met het Jüdisches Museum der Stadt Wien, verschijnt de rijk geïllustreerde publicatie Kabbalah (Nederlands/Engels).

Foto: Steve Schapiro fotografeerde David Bowie terwijl hij de kabbalistische levensboom tekende in 1974 in zijn fotostudio in Los Angeles. (David Bowie In Diagonal Stripes © Getty Images)

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Fashion Statements

Modetentoonstelling in het Amsterdam Museum

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Japans naakt

Tentoonstelling met Japanse naaktfotografie sinds de negentiende eeuw

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Carel Visser - Genesis

Retrospectief over de in 2015 overleden beeldhouwer

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

P. Struycken - Kleur: Weelde en Veranderlijkheid

Tentoonstelling in buitenplaats Kasteel Wijlre

Bekijk project