projecten
theater, dans en filmLandelijk

Kinderen van Aleppo

Een voorstelling over hoop, moed en (on)geloof.

  • George & Eran

Kinderen van Aleppo is een voorstelling over de ontstaansgeschiedenis van de Arabische Lente in Aleppo. Hoe vreedzame demonstraties door met name studenten voor democratie en vrijheid uitmondden in een religieus gemotiveerde burgeroorlog. Op basis van interviews met uit Syrië gevluchte studenten in Nederland schrijft en speelt George Elias Tobal (van George en Eran Producties) deze monoloog op universiteiten, hogescholen en theaters.

Bijzonder aan deze productie is de werkwijze van theatermaker George Tobal, die vanuit zijn eigen ervaring, maar met name vanuit een lange researchperiode de ervaringen van jonge Syrische vluchtelingen optekent en verwerkt in een monoloog over de rol, de invloed en de verschillende achtergronden van studenten, die aan de basis stonden van een inmiddels zeer uit de hand gelopen conflict dat begon als vreedzaam protest voor democratie en vrijheid. Deze voorstelling kijkt zodoende terug naar deze periode uit het leven van jonge Syrische mensen zonder de huidige situatie in Syrië uit het oog te verliezen.

In een artikel in de Volkskrant staat meer over de gesprekken die George Tobal voerde met de jonge Syrische vluchtelingen.

Project gesteund door:

Fonds ZOZ

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Da Bounce Festival

De relevantie en de potentie van urban cultuur wordt in Nederland nog onvoldoende erkend en herkend. Daar brengt Stichting Capture22 verandering in met het eerste overkoepelende urban cultuurfestival van Nederland, genaamd Da Bounce Festival.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dansproductie 'Father Figure'

Begin 2022 presenteert Lloydscompany de dansproductie Father Figure, het vervolg op de dansvoorstelling Father Father, waarmee danser Lloyd Marengo in 2012 tourde langs zalen en festivals in Nederland, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project