projecten
muziekLandelijk

Kindermuziekweek

Het is Kindermuziekweek van 27 maart t/m 5 april! Gewoon bij jou thuis in de woonkamer dit jaar. Elke dag verschijnen er nieuwe video's en opdrachten, waarmee je gezinstickets voor een live concert kunt winnen. 

Steeds meer zalen en orkesten, muziekscholen en particulieren zijn bezig om kinderen en hun (groot)ouders met muziek in aanraking te brengen. Met de Kindermuziekweek wordt de liefde voor en de waarde van muziek doorgegeven aan volgende generaties. Met concerten, challenges en (online) ontmoetingen worden zoveel mogelijk kinderen enthousiast gemaakt over het luisteren én maken van muziek. Zo zorgt de Kindermuziekweek voor het muziek-publiek van de toekomst.

Challenge #1: Maak een dans 

Hoe kan je een instrument maken? Kan je zingen met elkaar? Hoe leer je beter luisteren? Muziek heeft een positief effect op je hersenen. Je wordt er slimmer van volgens professor Erik Scherder En, je gaat ook meer van elkaar houden als je samen zingt. De eerste uitdaging: maak een dansje op je favoriete nummer, film het, stuur het op naar de Kindermuziekweek. Met elke challenge kun je gezinsticket voor een echt live concert winnen.

Challenge #2: Zing je favoriete hit

Harpist en Kindermuziekweek-ambassadeur Remy van Kesteren zet challenge nummer 2 uiteen: zing je favoriete hit, neem hem op en stuur hem in! Stuur je filmpje naar info@kindermuziekweek.nl of via whatsapp naar: +31 6 83 90 31 55 of load ‘m up op facebook of insta. Vergeet niet @kindermuziekweek of #Kindermuziekweekonline te vermelden!

Ben je benieuwd naar de nieuwste challenges? Elke dag komt er een nieuwe online. Kijk op Kindermuziekweek.nl, op het Youtubekanaal of op Instagram of Facebook

De Kindermuziekweektrack

Wil je de Kindermuziekweektrack leren? Kindermuziekweek-ambassadeur  Stella de Geus doet voor hoe het moet! Ook kun je de bladmuziek downloaden

Cultuurfonds X Kindermuziekweek

Het Cultuurfonds steunt de Kindermuziekweek vanwege het bijzondere educatieve en muzikale programma waarbij een breed publiek wordt bereikt.


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Sencity Festival 2022

Sencity Festival is een belevingsfestival geïnspireerd op het niet of minder kunnen horen van muziek. De zintuigprikkelende toepassingen die wij inzetten dragen derhalve bij aan de toegankelijkheid voor een bredere doelgroep.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Muziekproductie 'Plant'

Muziekproductie PLANT

Bekijk project