projecten
natuurLandelijkNederland

Klokhuis Nationale Parken Dag

Voor prachtige, wilde natuurparken hoef je Nederland niet uit! Op woensdag 1 mei hebben we samen met Het Klokhuis de Nederlandse natuurparken ontdekt op de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Klokhuis Nationale Parken Dag
Op de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere presenteerden alle 17 Nederlandse Nationale Parken zich samen aan kinderen en hun (groot)ouders. Er was een hoop te doen; zoals mini highlandgames, zwerfsteenwerpen, waterbeestjes vangen en het beleven van de duisternis (dark sky) in een mobiel planetarium. Ook waren er boswachters aanwezig én er was natuurlijk een meet-and-greet met onze Klokhuispresentatoren.

Afleveringen over de Nationale Parken in Nederland
In een zevendelige serie zijn Klokhuis presentatoren Pascal, Janouk en Sosha op ontdekkingstocht gegaan in een aantal van de Nederlandse Nationale Parken. Wat er zo bijzonder is aan onze Nationale Parken? Waarom is het belangrijk om de diversiteit in de verschillende landschappen te behouden en beschermen?

In de eerste aflevering gingen ze op expeditie op de wadden. In de latere afleveringen bezochten ze de Drentsche AA, de Biesbosch, Veluwezoom, Nieuw Land, Weerribben-Wieden en de Oosterschelde.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Werkgroep Zeearend Nederland

Onderzoek naar de gedragingen van de zeearend in Nederland

Bekijk project
Landelijknatuur

Plastic Whale Foundation

Projecten vóór plasticvrije wateren

Bekijk project
Landelijknatuur

Beter met planten

Tentoonstelling over medicinale planten

Bekijk project