projecten
natuurLandelijkNederland

Klokhuis Nationale Parken Dag

Voor prachtige, wilde natuurparken hoef je Nederland niet uit! Op woensdag 1 mei kunnen we samen met Het Klokhuis de Nederlandse natuurparken ontdekken op de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Klokhuis Nationale Parken Dag
Op de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere presenteren alle 17 Nederlandse Nationale Parken zich samen aan kinderen en hun (groot)ouders. Er is een hoop te doen; zoals mini highlandgames, zwerfsteenwerpen, waterbeestjes vangen en het beleven van de duisternis (dark sky) in een mobiel planetarium. Ook zijn er boswachters aanwezig én er is natuurlijk een meet-and-greet met onze Klokhuispresentatoren.

Afleveringen over de Nationale Parken in Nederland
In een zevendelige serie gaan Klokhuis presentatoren Pascal, Janouk en Sosha op ontdekkingstocht in een aantal van de Nederlandse Nationale Parken. Wat er zo bijzonder is aan onze Nationale Parken? Waarom is het belangrijk om de diversiteit in de verschillende landschappen te behouden en beschermen?

In de eerste aflevering gingen ze op expeditie op de wadden. In de komende afleveringen bezoeken ze de Drentsche AA, de Biesbosch, Veluwezoom, Nieuw Land, Weerribben-Wieden en de Oosterschelde.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Plastic Whale Foundation

Projecten vóór plastic vrije wateren

Bekijk project
Landelijknatuur

Beter met planten

Tentoonstelling over medicinale planten

Bekijk project
Landelijknatuur

Bloeiende duinen

Op reis langs de rijke Nederlandse kust!

Bekijk project
Landelijknatuur

Vogelatlas van Nederland

Nieuwe stand van de vogels in Nederland

Bekijk project