projecten
muziekVlieland

Krater

Krater is een bijzonder muzieksculptuur van BouwmeesterDonck. De concertinstallatie gaat in première tijdens Into The Great Wide Open 2017. 

Als je als bezoeker van het festival door de bossen van Vlieland loopt, kun je onverwachts stuiten op een vulkaan-achtige sculptuur die tussen de bomen vanuit de zandgrond omhoog rijst. De krater is gevuld een lichtgrijze modder waaruit bellen opborrelen. Er zweeft een geheimzinnige mist boven. Vanuit de diepte klinkt verontrustend laag gerommel: alsof de vulkaan op uitbarsten staat. Maar er klinken ook hoge, melodieuze klanken, die doen denken aan het tinkelend uitharden van keramiek of het stollen van glas. 

Een geluidscompositie met elementen uit het werk ‘Nog één uur’ van de Vlaamse dichter Gerardt ’t Zand ondersteunt de krater. Via een koptelefoon kan de compositie beluisterd worden en, door de stereotechniek die een 3D-ervaring opwekt, wordt de luisteraar volledig in het werk gezogen.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

150 Psalms

Internationaal marathonproject van het Nederlands Kamerkoor op Festival Oude Muziek. 1 en 2 september 2017, in TivoliVredenburg te Utrecht.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Opera Hänsel und Gretel

De 19e-eeuwse sprookjesopera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck is van 4 tot en met 9 augustus te zien zijn in het openluchttheater De Pinkenberg in Velp.

Bekijk project
Limburgmuziek

World Music Concours 2017

Van 13 tot en met 31 juli is het World Music Councours, het internationale festival voor blaasmuziek in Kerkrade.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Grachtenfestival 2017

Het Cultuurfonds ondersteunde verschillende programmaonderdelen van het Grachtenfestival 2017.

Bekijk project