projecten
beeldende kunstZeeland

Kunstroute 'The Future Has Many Histories'

Stichting Bewaerschole start medio juli 2021 met een nieuw tweeënhalf jarig programma ‘The Future Has Many Histories’.  Onder de artistieke verantwoordelijkheid van curator en kunstenaar Gwen van den Bout start het nieuwe tentoonstellingsprogramma ‘The Future Has Many Histories’ medio juli 2021 waarbij hedendaagse kunstenaars op hun eigen wijze reageren op maatschappelijke thema's rondom verleden-heden-toekomst. De deelnemende kunstenaars zijn uitgenodigd werk te maken dat een relatie aangaat met de specifieke (geografische, historische en geologische) omgeving en omstandigheden van Schouwen-Duiveland, meer in het bijzonder De Kop van Schouwen. 

Thematiek

'The Future Has Many Histories' gaat in op interpretaties van archeologie, cultureel erfgoed, (non-lineaire) geschiedenis en huidige en speculatieve impact van het antropoceen op (toekomstige) archeologie en geologie. Op Schouwen-Duivenland wordt de relatie tussen mens en natuur ook steeds zichtbaarder in het landschap. Het eiland is door de eeuwen heen door de elementen gevormd en vandaag de dag spoelt er van alles aan wat resoneert met het antropoceen. De werken zullen te zien zijn in zowel de Bewaerschole als buiten in de vorm van een beeldenroute (of, afhankelijk van vergunningen in de voortuin van de Bewaerschole).

Bewaerschole

De Bewaerschole is een tentoonstellingsruimte voor experimentele en actuele kunst in Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland en is gevestigd in een karakteristiek historisch gebouw uit 1874.

Het karakteristieke gebouw aan de Weststraat in Burgh Haamstede werd in 1873/1874 gebouwd als bewaarschool (= kleuterschool). De bouw gebeurde in opdracht van het Burgerlijk Armbestuur. Tot 1956 gingen er vele kleuters uit Burgh en Haamstede naar school. Hierna werd het gymlokaal, postkantoor, repetitielokaal van de plaatselijke fanfare en mortuarium.

De Bewaerschole functioneert sinds 1975 als expositieruimte en ontwikkelt de laatste jaren tentoonstellingen op (inter-)nationaal niveau waarbij er aandacht is voor het vigerende maatschappelijke, dat wil zeggen intellectuele en artistieke debat en voor reflectie en verbeelding.

Gwen van den Bout is de curator voor het programma 2021-2023 'The Future Has Many Histories'

Meer weten?

Kijk op de website van Stichting Bewaerschole.

 

Project gesteund door:

Jawino Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Zeelandbeeldende kunst

Gloeiende Glazuren

Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland exposeert het werk van keramist Chris Lanooy.

Bekijk project
Groningenbeeldende kunst

Stichting Museum Stad Appingedam

Vanaf 15 augustus tot en met 15 november is een bijzonder tentoonstellingsproject te zien in Eemsdelta. Sinds 1 januari 2021 zijn de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum gefuseerd tot de gemeente Eemsdelta. Drie musea uit deze voormalige gemeenten willen de bezoekers kennis laten maken met het rijke culturele erfgoed door middel van schilderijen van onder andere de Groninger kunstkring De Ploeg.

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunst

Wandering poems by Babi Badalov

Met dit project introduceert Superflus de kunstenaar Babi Badalov in Den Haag zowel binnen verschillende onderwijs- en kunstinstellingen, als in de openbare ruimte. Zijn werk toont een sterke maatschappelijke positionering en verweving van het alledaagse leven met kritische vraagstukken ten aanzien van geopolitieke relaties. Dit doet hij echter op een subtiele, kwetsbare, kleurrijke en toegankelijke wijze, waarmee hij het publiek (woord)spelenderwijs aan het denken zet.

Bekijk project
beeldende kunst

CODA Paper Art 2021

CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties.

Bekijk project