projecten
beeldende kunstZeeland

Kunstroute 'The Future Has Many Histories'

Stichting Bewaerschole start medio juli 2021 met een nieuw tweeënhalf jarig programma ‘The Future Has Many Histories’.  Onder de artistieke verantwoordelijkheid van curator en kunstenaar Gwen van den Bout start het nieuwe tentoonstellingsprogramma ‘The Future Has Many Histories’ medio juli 2021 waarbij hedendaagse kunstenaars op hun eigen wijze reageren op maatschappelijke thema's rondom verleden-heden-toekomst. De deelnemende kunstenaars zijn uitgenodigd werk te maken dat een relatie aangaat met de specifieke (geografische, historische en geologische) omgeving en omstandigheden van Schouwen-Duiveland, meer in het bijzonder De Kop van Schouwen. 

Thematiek

'The Future Has Many Histories' gaat in op interpretaties van archeologie, cultureel erfgoed, (non-lineaire) geschiedenis en huidige en speculatieve impact van het antropoceen op (toekomstige) archeologie en geologie. Op Schouwen-Duivenland wordt de relatie tussen mens en natuur ook steeds zichtbaarder in het landschap. Het eiland is door de eeuwen heen door de elementen gevormd en vandaag de dag spoelt er van alles aan wat resoneert met het antropoceen. De werken zullen te zien zijn in zowel de Bewaerschole als buiten in de vorm van een beeldenroute (of, afhankelijk van vergunningen in de voortuin van de Bewaerschole).

Bewaerschole

De Bewaerschole is een tentoonstellingsruimte voor experimentele en actuele kunst in Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland en is gevestigd in een karakteristiek historisch gebouw uit 1874.

Het karakteristieke gebouw aan de Weststraat in Burgh Haamstede werd in 1873/1874 gebouwd als bewaarschool (= kleuterschool). De bouw gebeurde in opdracht van het Burgerlijk Armbestuur. Tot 1956 gingen er vele kleuters uit Burgh en Haamstede naar school. Hierna werd het gymlokaal, postkantoor, repetitielokaal van de plaatselijke fanfare en mortuarium.

De Bewaerschole functioneert sinds 1975 als expositieruimte en ontwikkelt de laatste jaren tentoonstellingen op (inter-)nationaal niveau waarbij er aandacht is voor het vigerende maatschappelijke, dat wil zeggen intellectuele en artistieke debat en voor reflectie en verbeelding.

Gwen van den Bout is de curator voor het programma 2021-2023 'The Future Has Many Histories'

Meer weten?

Kijk op de website van Stichting Bewaerschole.

 

Project gesteund door:

Jawino Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Zeelandbeeldende kunst

Gloeiende Glazuren

Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland exposeert het werk van keramist Chris Lanooy.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

State of Fashion

State of Fashion 2022 I Ways of Caring is een 5-weken lange modebiënnale, gericht op het herstel van verbroken verbanden in de modewereld.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Tentoonstelling Come Alive

COME ALIVE (CA) is een tentoonstelling van Stichting Niet Normaal INT in Muntgebouw Utrecht van juni tot en met31 juli 2022, met installaties, dans, films, games, geur, sound en performances. De tentoonstelling gaat over erotiek als levenskracht en hoe dit ons kan helpen om in tijden van bestaansonzekerheid opnieuw contact te maken met onszelf en anderen.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

In volle bloei

De tentoonstelling 'In volle bloei' in het Mauritshuis neemt je mee op ontdekkingsreis door het genre van bloemstillevens. Waar kwam de plotselinge interesse in de zeventiende eeuw voor het bloemstilleven vandaan? Hoe kwam het dat zoveel vrouwen steengoed waren in dit genre en wat was de rol van de wetenschap? Welkom in de fleurige wereld van het bloemstilleven en plantkunde!

Bekijk project