projecten
beeldende kunstLandelijkAmsterdam

Maria Lassnig - Ways of Being

In het Stedelijk Museum Amsterdam is tot en met 11 augustus de eerste grote overzichtstentoonstelling te zien van de Oostenrijkse kunstenaar Maria Lassnig in Nederland. Maria Lassnig wordt internationaal gezien als een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste en eenentwintigste eeuw.

Körperbewusstseinsbilder
Maria Lassnig (1919–2014) maakte naam met haar ‘Körperbewusstseinsbilder’, ‘body awareness’– werken, waarin zij gewaarwordingen van haar lichaam thematiseerde en op deze manier haar relatie tot de wereld definieerde. 

"Ik zocht naar een realiteit die meer in mijn bezit zou zijn dan de buitenwereld en vond deze in de vorm van de door mij bewoonde lichaamsbehuizing."

Ways of Being
De tentoonstelling 'Maria Lassnig – Ways of Being' bevat 200 bruiklenen met topstukken als 'Du oder Ich', 'Woman Power', 'Krankenhaus' en 'Dame mit Hirn' en het zelden getoonde laatste zelfportret 'Selbstporträt mit Pinsel'. Bijzonder is dat naast haar schilderijen en tekeningen ook een groot deel van haar films en beeldhouwwerken te zien is waaronder niet eerder vertoonde werken.

Maak zelf een animatie zoals Maria Lassnig
In het Atelier van Maria Lassnig kun je, net als Maria Lassnig, korte animaties maken. Pak een flipbloekje, teken maar raak en flip it! In zaal 1.1.6 kun je elke dag terecht voor het maken van een eigen animatie.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Jonge Rembrandt - Rising Star

Tentoonstelling van het vroegste werk van Rembrandt

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Dag van de Tentoonstelling

Uitreiking Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs en tentoonstelling ‘Monet – Tuinen van verbeelding’

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Ambacht in Beeld Festival

Driedaags makersfestival over ambacht en vakmanschap

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Maker Faire Eindhoven

Festival voor digitale doe-het-zelvers

Bekijk project