projecten
theater, dans en filmLandelijk

Missie Márquez

Kompagnie Kistemaker - het gezelschap van Charlotte Köhlerprijswinnaar 2018 Karlijn Kistemaker - speelt nieuwe delen uit de 12-delige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez op Jonge Harten theaterfestival in Groningen en in Theater Kikker in Utrecht. 

Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling - waar hij destijds de Cultuurfonds Martinus Nijhoff Vertaalprijs voor ontving - en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek. 

In deel 7, 8 & 9,  vlucht Kompagnie Kistemaker door een uit de hand gelopen rechtenoorlog naar Colombia. Vermomt als filmploeg reizen ze door het land van Honderd jaar eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Verbazingwekkender is nog dat de inhoud van het boek zich op wonderlijke wijze aan hen blijft opdringen.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

IDFA on Stage

Vier documentaires mét podiumkunst

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Kill all kids

iona&rineke in coproductie met Orkater

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

VR Days

Nieuwste ontwikkelingen in Virtual, Augmented en Mixed Reality

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Wijkagent, kapper, lerares

Drieluik over verbinders in de Nederlandse samenleving

Bekijk project