projecten
theater, dans en filmLandelijk

Missie Márquez

Kompagnie Kistemaker - het gezelschap van Charlotte Köhlerprijswinnaar 2018 Karlijn Kistemaker - speelt op Oerol nieuwe delen uit de 12-delige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. 

Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling - waar hij destijds de Cultuurfonds Martinus Nijhoff Vertaalprijs voor ontving - en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek. 

In deel 7, 8 & 9,  vlucht Kompagnie Kistemaker door een uit de hand gelopen rechtenoorlog naar Colombia. Vermomt als filmploeg reizen ze door het land van Honderd jaar eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Verbazingwekkender is nog dat de inhoud van het boek zich op wonderlijke wijze aan hen blijft opdringen. 

Van 15 t/m 23 juni te zien op Oerol. Kijk voor overige speeldata op:

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Huilen in je helm

Een drieluik van Eenvijfvijf, over vriendschap, dans en motoren.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Theaterfestival Boulevard

Het Bossche festival presenteert 11 dagen lang theater en dans, voor ieder wat wils.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Billy The Kid

Muziektheater over het Amerikaanse Western icoon, door Nineties Productions.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Hondenhartje

Een opera voor de hele familie.

Bekijk project