projecten
natuurLandelijk

Nature Bits

Sinds 2020 test en ontwikkelt IVN Natuureducatie ‘nature bits’: kortlopende educatieve programma’s waarin jongvolwassenen leren over de natuur. Veel jongeren staan te popelen om de natuur te leren kennen en de handen uit de mouwen te steken. De taal, methoden en organisatiestructuren van oudere generaties stroken echter niet met de denkkaders en behoeften van jongeren vandaag de dag. Nature Bits zijn interactieve leerervaringen, gemaakt voor- en door jongeren, waarin thema’s als ecosysteemherstel en soortherkenning centraal staan.

Bij Nature Bits staan jongeren tussen de 18 en 30 aan het stuur: samen met gelijkgestemde jongeren bouw je mee aan een landelijke beweging die zich op geheel eigen manier inzet voor de natuur. Hoe? Door zoveel mogelijk natuurkennis op te doen en deze kennis met elkaar en anderen te delen.  

Wat zijn Nature Bits?

Nature Bits zijn inspirerende leerervaringen midden in de natuur; georganiseerd door jongeren, voor jongeren. Tijdens een Nature Bit ga jij een halve dag tot twee dagen samen met natuurexperts de Nederlandse natuur ervaren. Zo leer je over actuele groene thema's en krijg je workshops en trainingen om te leren hoe jij kan bijdragen aan die groene, duurzame toekomst.

Waarom Nature Bits?

Bij Nature Bits leer je niet alleen veel over natuuronderwerpen, je bouwt daarnaast een netwerk op en doet ervaring op in de jungle van de groene sector. Maar bovenal zet je je in voor de natuur en zullen we er alles aan doen om samen ook ánderen te inspireren en te enthousiasmeren om hetzelfde te doen.

Bijdrage Cultuurfonds

IVN Natuureducatie krijgt 25.000 euro van het Cultuurfonds voor het project Nature Bits. Bijzonder is dat dit project zich richt op een doelgroep die vaak tussen wal en schip valt, er is weinig groen aanbod voor jongvolwassenen. Daarom ontvangt IVN deze bijdrage van het Cultuurfonds.

Project gesteund door:

Scheltema-Breet Natuurfonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Fête de la Nature

Fête de la Nature het grootste grassroots natuurfestival van Nederland vindt plaats op 2 ,3 & 4 september 2022.

Bekijk project
Landelijknatuur

Een duik in het diepe

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Dit jaar organiseert de stichting samen met het Cultuurfonds de bijzondere ecologiedagen. Tijdens deze dagen gaan je op een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Op deze dagen zijn er ook ecologen aanwezig om te vertellen over de onderwaterwereld en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bekijk project
Landelijknatuur

Bast - De Bomenpodcast

Bast - De Bomenpodcast is een podcast over de weerbarstige band tussen mens en boom. De podcast is gemaakt door de Bomenstichting ter ere van het 50-jarige bestaan in 2020.

Bekijk project