projecten
beeldende kunstLandelijkKerkrade

NATURE – Design Triennial 2019

Cube design museum en Cooper Hewitt, Smitsonian Design Museum presenteren designinnovaties om de aarde te redden in een dubbeltentoonstelling: de 62 meest vooruitstrevende designers wereldwijd van de afgelopen drie jaar, gelijktijdig te zien in Kerkrade en New York vanaf 10 mei 2019.

Cooper Hewitt’s Design Triennials
De Cooper Hewitt’s Design Triennials brengt iedere drie jaar een wereldwijd overzicht van actueel design om zo de dialoog over uiteenlopende onderwerpen te voeden. Voor deze zesde editie van hun Design Triennial werkt Cooper Hewitt voor de eerste keer in co-creatie met een ander museum, Cube design museum: “Het gelijktijdig openen van de Triennial aan beide zijdes van de oceaan versterkt de boodschap van de expositie en plaveit de weg voor leiders en gemeenschappen in alle sectoren van de samenleving zich aan te sluiten bij deze belangrijke dialoog, ” zegt Caroline Baumann, directeur Cooper Hewitt, Smitsonian Design Museum.

NATURE – Design Triennial 2019
De Design Triennial 2019 zet ons allen voor de vraag hoe we omgaan met de relatie tussen mens en natuur. “De natuur staat onder grote druk door het menselijk handelen en de impact van onze levensstijl. De expositie NATURE laat duidelijk zien dat wij als mens ook in staat zijn de balans tussen de natuurlijke wereld en de door de mens gemaakte wereld weer te herstellen,” zegt Hans Gubbels, directeur van Cube design museum.

Deelnemende designers
De deelnemende designers zijn afkomstig van alle continenten wereldwijd. De Nederlandse designdiscipline is met zeven designers, waaronder Eric Klarenbeek en Teresa van Dongen, goed vertegenwoordigd. De complete lijst met deelnemende designers is te vinden in dit document.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

De Tranen van Eros: Moesman, surrealisme en de seksen

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Monet - Tuinen van verbeelding

Tentoonstelling Tuinen van verbeelding

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

In the Age of Post-Drought

Tentoonstelling over wereldwijde waterproblematiek op Dutch Design Week

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Jonge Rembrandt - Rising Star

Tentoonstelling van het vroegste werk van Rembrandt

Bekijk project