projecten
beeldende kunstLandelijkWijlre

P. Struycken - Kleur: Weelde en Veranderlijkheid

Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van P. Struycken realiseert buitenplaats Kasteel Wijlre een solotentoonstelling met zijn driedimensionale verkenningen van kleur, waaronder een gehele transformatie van het Hedge House in zwart, wit en rood. De expositie is te bezoeken vanaf 10 maart tot en met 10 november 2019

Peter Struycken
De pionier Peter Struycken gebruikte vanaf 1968 een computer om kunst te maken en programma’s te ontwikkelen. Gelijktijdig met de transformatie van het Hedge House vindt er in het Koetshuis van de buitenplaats een presentatie plaats van schilderijen en bewegend beeld. De tentoonstelling toont onder meer zijn eerste computerwerken als LINE uit 1977 en VARA uit 1989 en zijn meest recente werk. 

Struycken ontwierp in 1981 de bekende postzegel met de beeltenis van toenmalig koningin Beatrix, opgebouwd uit talloze puntjes, van gelijke afmeting.

Openstelling Kasteel Wijlre
Voor het eerst sinds de oprichting van buitenplaats Kasteel Wijlre zal het kasteel zelf toegankelijk zijn voor het publiek. Jo en Marlies Eyck, bewoners van het kasteel, openen iedere zondag hun deuren. Daar kunnen bezoekers een driedimensionale kleurruimte van Struycken in de vorm van jacquard geweven gordijnen rondom in de eetkamer bewonderen.

Weelde en Veranderlijkheid
In de onderstaande video is de transformatie van het Hedge House stap voor stap te volgen:

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

CODA Paper Art

Kunst van en op papier in Apeldoorn

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Robert Glas

Charlotte Köhler Prijs 2019

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

MuseumTV

Online platform met het actuele tentoonstellingsaanbod

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

De Laatste Aai

Tentoonstelling over rouw rondom (huis)dieren

Bekijk project