projecten
beeldende kunstLandelijkAmsterdam

PAN Amsterdam

De PAN is de beurs voor kunst, antiek en design van 18 tot 25 november 2018 in de RAI Amsterdam. Laat je inspireren en verleiden door de vele duizenden kunstvoorwerpen in verschillende categorieën: klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, en design.

De keuze van Erwin Olaf
Onder de naam 'De keuze van Erwin Olaf' heeft fotograaf Erwin Olaf (1959) een speciale tentoonstelling op de beurs samengesteld. Hij schoot een serie van acht portretten in combinatie met verschillende kunstwerken. In een labyrint van semi-transparante vitrages laat hij de bezoeker ronddwalen en presenteert hij zijn foto’s naast de objecten die op de foto staan. Zo is Blonde Sien - mede-eigenaar van het Jordanese café Rooie Nelis - op de foto gezet met de lamp die ontwerper Piet Hein Eek maakte van glas van het Franse merk Veronese.

Geniale vrouwen rondleiding
Speciaal naar aanleiding van het ‘99 geniale vrouwennummer’ organiseert kunsttijdschrift See All This een unieke rondleiding langs de geniale vrouwen die exposeren op de PAN. Op de besloten donderdagavond 22 november wordt een speciale rondleiding gegeven door Manuela Klerx, auteur van Ontroerend goed. Van kunst kijken naar kunst kopen, en Nicole Ex, hoofdredacteur van See All This.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

BASK IT!

Crafts Council Nederland besteedt een jaar (2021) lang aandacht aan de techniek van het mandenvlechten (basketery of driedimensionaal vlechten). In samenwerking met vele partners onderzoeken en belichten we op een hedendaagse manier de technieken van het vlechten (HOW), dragen we de technieken over om te komen tot nieuwe en innovatieve toepassingen (WOW) om de vlechttechniek daarmee toekomstbestendig te maken.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Haute Bordure

'Haute Bordure' is een bijzondere tentoonstelling te zien in het Fries Museum van eind april tot eind juli 2021. In de tentoonstelling vergaap je je aan vier eeuwen handgemaakt borduurwerk in de Nederlandse mode. De tentoonstelling bewijst dat borduren van alle tijden is en voor iedereen! Van een spectaculair catsuit van Jan Taminiau tot met gouddraad versierde schoenen uit 1620, en van ritselende roaring twenties jurkjes tot 18de eeuwse mannenvesten met minutieus geborduurde details.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen & Dutch Design

In april 2021 opent de tentoonstelling 'Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen en Dutch Design in Museum JAN in Amstelveen. De tentoonstelling toont zes decennia aan iconisch werk van schoenontwerper Jan Jansen samen met het werk van Nederlandse designers. Al meer dan 60 jaar is Jan Jansen een meester in kleurrijk, extravagant en grensverleggend schoenontwerp.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Voices of Fashion

'Voices of Fashion' is een tentoonstelling in het Centraal Museum. De tentoonstelling gaat in op de witte blik waarmee decennialang mode is gepresenteerd, gedragen en verzameld. Op basis van jarenlang onderzoek door zwarte, witte en niet-zwarte personen van kleur, moeten we constateren dat de gevolgen van het koloniale verleden tot op de dag van vandaag doorwerken, óók in de modesystemen. 'Voices of Fashion' neemt je mee in een weinig verteld modeverhaal, met een wervelende vormgeving verzorgd door Afaina de Jong van AFARAI.

Bekijk project