projecten
muziekLandelijkAmsterdam

Paradiso Vinyl Club

Popzaal Paradiso biedt veelbelovende bands een kans door ongeveer eens per twee maanden een vinylsingle uit te brengen van een nieuwe band of artiest die zij de moeite waard vinden. Daarbij hoort een optreden in de Kleine Zaal. Slechts 250 bezoekers passen in die bovenzaal, maar er hebben legendarische concerten plaatsgevonden, in het recente verleden bijvoorbeeld Coldplay, John Legend en Arctic Monkeys.

Paradiso Vinyl Club
De artiest levert twee bijzondere tracks en artwork aan waar een 7-inch vinylsingle van wordt gemaakt. De release van de single is in de Kleine Zaal of in één van de satellietlocaties van Paradiso. De artiest krijgt 100 singles waarmee ze mogen doen wat ze willen; meenemen naar potentiële labels, boekers of andere samenwerkingspartners, gebruiken voor promo of verkopen tijdens optredens. Tegelijkertijd zijn ze door Paradiso bestempeld tot veelbelovend talent, een mooie opstart voor nieuw talent dus!

Lid worden
Leden van de Paradiso Vinyl Club krijgen de singles per post toegestuurd én zijn verzekerd van een plek op de gastenlijst bij de optredens in de Kleine Zaal. 

Next of Kin
Op 13 april 2019 verschijnt de vinylsingle 'Next of Kin', voor het eerst een 10"-single met daarop zes nummers die gezamenlijk gemaakt zijn door Dawn Brothers, DeWolff, Tim Knol, Coal Harbour, Merel Sophie, David Gram, Stefan Wolfs en Sam Jones. Deze nieuwe generatie van jonge muzikanten brengt op deze manier een ode aan de authentieke roots en Americana, zoals The Band, Gram Parsons, Neil Young en Townes Van Zandt die maakten.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

NJO Muziekzomer

Festival in Gelderland door jonge, talentvolle musici

Bekijk project
Landelijkmuziek

Internationale Koorbiënnale Haarlem

Internationaal festival voor vocale ensembles

Bekijk project
Landelijkmuziek

aus LICHT

Driedaagse opera naar componist Karlheinz Stockhausen

Bekijk project
Landelijkmuziek

Orfeo & Majnun

Stadsparade van Operadagen Rotterdam op 18 mei

Bekijk project