projecten
natuur

Podcast 'Rivierverhalen'

Laat je meevoeren door de podcast 'Rivierverhalen' van Stichting 'Sous les arbres'. Wim Eikelboom verzamelt die verhalen in de podcast Rivierverhalen te beluisteren zijn. Het eerste seizoen gaat over de IJssel door Gelderland en Overijssel.

De verhalen die je hoort in deze podcast voor tijdens een heerlijke natuurwandeling zijn verhalen van mensen voor wie de rivier van grote betekenis is; over ijs en hoog water, over fameuze wolkenluchten, over boeren, over de natuur langs de oevers en over beroemde bewoners van de IJsselvallei, onder wie Klazien uit Zalk en weerman Jan Pelleboer.

Afleveringen

Inmiddels zijn er al zo'n 15 afleveringen te beluisteren. Verhalen van schatzoekers, weermannen, schilders tot iemand die de rivier als zijn beste vriend beschouwt. Leer alles over de IJssel.

Reacties van luisteraars

  • ‘Prachtige podcast om bij weg te mijmeren.’
  • ‘Een genot voor het oor.’
  • ‘Sinds Rivierverhalen ben ik nog meer verliefd op de IJssel.’

Luisteren?

Luister naar de rivierverhalen via jouw favoriete podcast platform. Denk aan Spotify, Apple Music, maar ook de website van de podcast zelf!

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Noord-Brabantnatuur

Voedselbos Woest

Ontwerp en aanleg van niet-commercieel openbaar voedselbos

Bekijk project
natuur

Sovon Vogelonderzoek Nederland podcastserie

Sovon Vogelonderzoek Nederland brengt een podcast uit over vogels. De podcast is gericht op jongeren maar is voor elke leeftijd leerzaam. Van beginnend vogelaar tot expert!

Bekijk project
Limburgnatuur

Uitbreiding Het Peelmuseum

Zoals de Peel in honderd jaar verandert en meegaat met zijn tijd, zo wil Het Peelmuseum haar verhaal over de Peel laten meegroeien met zijn tijd. Moderne landbouw is al lang niet meer het enige Moderne landbouw is al lang niet meer het enige dat het gebied drijft. Nu de samenleving vergrijst en verenigingen, voorzieningen en winkels verdwijnen, investeren inwoners volop in sociale verbinding en investeren ze in natuur met de uitbreiding van een bijenmuseum met grote bijentuin, fokprogramma voor de bijna uitgestorven zwarte bij en educatie over de bij. De nieuwe expositie geeft mensen uitleg over wat ze zelf kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving voor bijen.

Bekijk project
Landelijknatuur

Bast - De Bomenpodcast

Bast - De Bomenpodcast is een podcast over de weerbarstige band tussen mens en boom. De podcast is gemaakt door de Bomenstichting ter ere van het 50-jarige bestaan in 2020.

Bekijk project