projecten
natuur

Stichting Project Landing

In 2018 startte Stichting Project Landing een pilotproject waarin mensen met een buitenlandse achtergrond de Nederlandse natuur en het landschap in hun eigen regio leerden kennen. Middels vertelavonden maar juist ook door de natuur in te gaan op expeditie. Het leren kennen van de natuur kan een fantastische manier zijn om je meer verbonden te voelen met de plek waar je woont. Daarnaast zijn cultuur en natuur, zeker in Nederland, sterk met elkaar verweven en hangt het leren kennen van de natuur samen met het leren kennen van de cultuur en historie van Nederland. Na een succesvolle pilot wordt inmiddels gewerkt aan een opschaling.

Project Landing is een programma waarmee nieuwkomers in de regio zich via het verhaal van het landschap verbinden met de Nederlandse cultuur, hun woon- en werkomgeving én met zichzelf. Zij worden geïnspireerd en begeleid bij het ontdekken van het landschap, de natuur en de geschiedenis in de omgeving en delen dit met elkaar. Mede dankzij Project Landing voelen zij zich weer thuis.

 

Partners

Project Landing is het concept van Irina van der Vlag-Churylova en heeft in 2018 in via 2 pilots voor het eerst plaatsgevonden. Inmiddels is er een samenwerkingsverband onderstaan tussen Irina van der Vlag-Churylova, Oriana van der Sande-Semenciuc en IVN Natuureducatie om samen Project Landing toekomstbestendig te ontwikkelen. In Noord-Brabant werken we samen met onder andere ASML, TU Eindhoven en de partners van Van Gogh Nationaal Park i.o..

Bijdrage Cultuurfonds

Stichting Project Landing ontvangt 30.000 euro van het Cultuurfonds. Tot nu toe wordt er bij integratietrajecten en inburgeringscursussen geen aandacht gegeven aan het landschap en de natuur waarin migranten komen te leven. De cursussen zijn vooral op taal en cultuur gericht. Daarom is Project Landing vernieuwend, en krijgen ze een bijdrage van het Cultuurfonds. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Fête de la Nature

Fête de la Nature het grootste grassroots natuurfestival van Nederland vindt plaats op 2 ,3 & 4 september 2022.

Bekijk project
Landelijknatuur

Een duik in het diepe

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Dit jaar organiseert de stichting samen met het Cultuurfonds de bijzondere ecologiedagen. Tijdens deze dagen gaan je op een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Op deze dagen zijn er ook ecologen aanwezig om te vertellen over de onderwaterwereld en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bekijk project
Noord-Brabantnatuur

Voedselbos Woest

Ontwerp en aanleg van niet-commercieel openbaar voedselbos

Bekijk project
natuur

Sovon Vogelonderzoek Nederland podcastserie

Sovon Vogelonderzoek Nederland brengt een podcast uit over vogels. De podcast is gericht op jongeren maar is voor elke leeftijd leerzaam. Van beginnend vogelaar tot expert!

Bekijk project