projecten
beeldende kunstNoord-Holland

Kunstmanifestatie Refresh Amsterdam

Er is een nieuwe tweejaarlijkse kunstmanifestatie over stadscultuur in Amsterdam! Vanaf 11 december 2020 t/m 28 maart 2021 is de eerste editie, met het thema 'Sense of place'. Een aanrader voor wie de levendige superdiversiteit van de stad wil ervaren.

  • Entree van het Amsterdam Museum

In Nederland, en vooral in Amsterdam, wonen mensen met hele verschillende achtergronden. Waarom leren we elkaar niet beter kennen? Refresh Amsterdam is geboren vanuit de vraag, hoe diversiteit in de praktijk kan worden nagestreefd door kunstinstellingen. 

Initiatiefnemer Amsterdam Museum ging hierover in gesprek met verschillende culturele organisaties in de stad: De Appel, OSCAM, Sociëteit Sexyland, CBK Zuidoost, het Compagnietheater, The Black Archives en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Het culmineerde in het idee van een tweejaarlijkse kunstmanifestatie door de hele stad: Refresh Amsterdam.

Sense of place

Refresh Amsterdam. Foto: Kevin Osepa

Het thema dit jaar is 'Sense of place'. Via een open call stroomden de werken binnen: meer dan 240. Daaruit selecteerde de commissie, met vertegenwoordigers van de samenwerkingspartners, 24 makers. Hun werk is vanaf 11 december te zien in de expositie Refresh Amsterdam - Sense of place, in het Amsterdam Museum. Tevens is er nieuw werk van de kunstenaars te zien, waarvan enkele werken door het Amsterdam Museum worden aangekocht om ook de vaste collectie een refresh te geven.

Het Cultuurfonds <3 diverse kunst

Als Cultuurfonds steunen we kunst in al haar verscheidenheid. Refresh Amsterdam ontving een bijdrage van het Cultuurfonds Noord-Holland. 

De 24 participerende kunstenaars van deze expositie zijn: Tyna Adebowale, Goeun Bae, Brian Elstak, Camara Gueye, Antonio José Guzman, Nicoline van Harskamp, Raquel van Haver, Tja Ling Hu, Daniel Jacoby, Elisa van Joolen, KIP Republic, Bas Kosters, Yunjoo Kwak, Jaasir Linger, Tirzo Marta, Suat Öğüt, Kevin Osepa, Antonis Pittas, Judith Quax, Simon(e) van Saarloos, Tamara Shogaolu, The Shadows Assembly, Dustin Thierry, United Painting en We Sell Reality. 

Meer weten?

Ga naar de website van Amsterdam Museum of het online platform van Refresh Amsterdam.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Noord-Hollandbeeldende kunst

KadS - 'Entre nous – Omdat wij zijn'

KadS 'Entre nous' is een kunstmanifestatie in het Vondelpark en Schinkelgebied in Amsterdam Zuid gepresenteerd door Soledad Senlle Art Foundation. De zorgvuldig ontwikkelde kunstmanifestatie met het thema 'Entre Nous- De magie van de ontmoeting' kan in de context van de 'anderhalvemetersamenleving' niet urgenter.

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

Bes: Klein godje in het Oude Egypte

Feest-en beschermgodje in Allard Pierson

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

Parklicht in Oosterpark

Twaalf lichtkunstwerken in het Amsterdamse Oosterpark

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

De Mooiste Stad

Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan

Bekijk project