projecten
monumentenzorgLandelijkBreukelen

Restauratie Menagerie Nijenrode

Landgoed Nijenrode telt 27 monumenten, waaronder de menagerie op een eiland op het landgoed. Het bestaat uit een complex van vogelverblijven en bijgebouwen.

Je vindt er een eendenkooi, een volière en fazantenverblijf, duivenhokken, een voederhuisje en een speelprieel. De gebouwtjes van de Menagerie van Nijenrode zijn allemaal rijksmonumenten.

In 2018 wordt de menagerie gerestaureerd. De Menagerie is aangelegd onder kasteeleigenaar Michiel Onnes (1878 - 1972). Die herstelde kasteel Nijenrode en het bijbehorende landgoed in het begin van de twintigste eeuw in oude stijl, na enkele decennia van verval.

Dit tijdsgewricht, dat bekend staat als de belle époque, was bij uitstek een periode waarin mensen wilden laten zien dat ze het goed voor elkaar hadden. Een mooie collectie exotische vogels paste goed bij de status van Onnes als kasteelheer. De Menagerie wordt nu weer in volle glorie hersteld en kan dan weer onderdak bieden aan een kleurrijke verzameling vogels, net als honderd jaar geleden.

Project gesteund door:

Pfältzer-Birnie Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

Er stond een vrouw in de tuin

De verhalenbundel vormt één lange wandeling door de Nederlandse tuingeschiedenis , waarbij de vrouw als gids is gekozen.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Landgoed Fraeylemaborg imponeert

Een grote herstelbijdrage voor de historische buitenplaats

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Sporen van Smaragd

150 jaar geleden reed de eerste trein in Indonesië tussen de havenstad Semarang en Tangoeng op Java. Aanleiding voor het Spoorwegmuseum om met de tentoonstelling 'Sporen van Smaragd' in te gaan op de rijke historie van de Indonesische spoorwegen.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Kantine Walhalla

Theaterzaal in Rotterdam

Bekijk project