projecten
monumentenzorgLandelijkAbbenbroek

Restauratie molen De Hoop

"175-jarige krijgt facelift"

Molen de Hoop in Abbenbroek staat rondom in de steigers. De reden hiervan is, dat in het kader van de grootscheepse restauratie, ook het metselwerk van de romp aangepakt gaat worden. De stuclaag aan de Zuid-West kant is reeds in mei verwijderd en toen kwamen hier en daar wat schuren aan het licht, die uitgehakt en opnieuw ingemetseld gaan worden.

Verder worden alle voegen rondom geïnspecteerd en waar nodig uitgehakt en opnieuw gevoegd. De molenmakers zijn in de molen al hard bezig geweest en nu start aannemersbedrijf Cauwenborgh uit Bergen op Zoom met de werkzaamheden aan de buitenkant. Uiteindelijk zal al het houtwerk van de molen, die in 1843 is gebouwd, van top tot teen geschilderd worden en hoopt het bestuur van de Stichting Molenbehoud Nissewaard volgend jaar op een prachtige molen, die weer jaren mee kan.

Het is de bedoeling dat er weer graan gemalen gaat worden tot meel en er dus echt “molenbrood” gebakken kan gaan worden.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

Bruynzeelwoningen in Suriname

Een publicatie met bijbehorende website over de Bruynzeelwoningen in Suriname door Karolien Janssens en Marte Wierenga. Het betreft de bewerking van Janssens’ masterscriptie tot handelseditie. Fabrikant Willem Bruynzeel richtte in 1947 de houtverwerkingsfabriek Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij op. Toen in de jaren 50 de woningnood groot was en de houtfabriek naar een toepassing voor zijn houtrestanten zocht, waren de Bruynzeelwoningen een oplossing. Deze als bouwpakket geleverde woningen waren gedurende 40 jaar een groot succes en Bruynzeel zou een belangrijke werkgever in Suriname worden. Met dit boek willen de auteurs deze bijzondere geschiedenis vastleggen.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Klim naar het licht

Beklim de torens van de gerestaureerde Sint Bavo Kathedraal in Haarlem

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

De Hollandsche Manege

Restauratie van de stadsmanege aan het Vondelpark.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Bartholomeus Gasthuis

Restauratie van het oudste bejaardentehuis van Nederland

Bekijk project