projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Vertaaldag 2020

Op zaterdag 25 september 2021 vindt in de Beurs van Berlage in Amsterdam De Vertaaldag plaats. Er worden vertaalwerkgroepen gegeven en er is een lezingenprogramma. De Vertaaldag wordt gepresenteerd door Erik van Muiswinkel.  

  • Beurs van Berlage
  • Van Muiswinkel als politicus Janmaat tijdens “Nu volgt een programma in de Zendtijd voor Politieke Partijen” (2012)

Nederland Vertaalt
Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek heeft Verstegen & Stigter in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland Vertaalt opgezet. Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd in samenwerking met het NRC, Nederland Vertaalt Junior en De Vertaaldag.

Programma
Het programma bestaat uit een een reeks vertaalwerkgroepen en lezingen. De dag wordt geopend met een welkom door ceremoniemeester Erik van Muiswinkel en een openingslezing door Frits van Oostrom. Lezingen worden gedaan door o.a. Annelies Verbeke ( over het belang van literair vertalers en aandacht voor diversiteit en kwaliteit van literaire vertalingen ) en Ann De Craemer ( over de rijkdom van de taalverschillen tussen noord en zuid ). Aan het eind van de dag is er een presentatie door Ton Naaijkens en Marc Beerens van het binnenkort te verschijnen boek Vertalen in de Nederlanden, een cultuurgeschiedenis van het jaar 500 tot nu. En spreekt Erik van Muiswinkel met de winnaars van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs winnaars van 2020/2021.

Lees meer en meld je aan.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Oudroze

Oudroze is een project dat haar reis begint in Amsterdam. Dertig kleurrijke portretten en verhalen van een diverse groep 70+ lhbti personen zijn te zien bij het homomonument. Hun levenservaringen vormen de schakel tussen het verleden, heden en de toekomst. Ervaringen die de ouderen en de jongeren generaties verbindt en de sociale acceptatie van lhbtiqa+ personen bevordert.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Tentoonstelling 'Azteken. Mens achter de mythe'

Een tentoonstelling van Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen over de Azteken in het Museum van Wereldculturen, met recent opgegraven archeologische schatten die voor het eerst buiten Mexico te zien zijn.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

BASK IT!

Crafts Council Nederland besteedt een jaar (2021) lang aandacht aan de techniek van het mandenvlechten (basketery of driedimensionaal vlechten). In samenwerking met vele partners onderzoeken en belichten we op een hedendaagse manier de technieken van het vlechten (HOW), dragen we de technieken over om te komen tot nieuwe en innovatieve toepassingen (WOW) om de vlechttechniek daarmee toekomstbestendig te maken.

Bekijk project