projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Vertaaldag 2020

Op zaterdag 25 september 2021 vindt in de Beurs van Berlage in Amsterdam De Vertaaldag plaats. Er worden vertaalwerkgroepen gegeven en er is een lezingenprogramma. De Vertaaldag wordt gepresenteerd door Erik van Muiswinkel.  

  • Beurs van Berlage
  • Van Muiswinkel als politicus Janmaat tijdens “Nu volgt een programma in de Zendtijd voor Politieke Partijen” (2012)

Nederland Vertaalt
Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek heeft Verstegen & Stigter in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland Vertaalt opgezet. Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd in samenwerking met het NRC, Nederland Vertaalt Junior en De Vertaaldag.

Programma
Het programma bestaat uit een een reeks vertaalwerkgroepen en lezingen. De dag wordt geopend met een welkom door ceremoniemeester Erik van Muiswinkel en een openingslezing door Frits van Oostrom. Lezingen worden gedaan door o.a. Annelies Verbeke ( over het belang van literair vertalers en aandacht voor diversiteit en kwaliteit van literaire vertalingen ) en Ann De Craemer ( over de rijkdom van de taalverschillen tussen noord en zuid ). Aan het eind van de dag is er een presentatie door Ton Naaijkens en Marc Beerens van het binnenkort te verschijnen boek Vertalen in de Nederlanden, een cultuurgeschiedenis van het jaar 500 tot nu. En spreekt Erik van Muiswinkel met de winnaars van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs winnaars van 2020/2021.

Lees meer en meld je aan.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

Podcastserie ‘Moestuinen met historische wortels’

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin. Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. De luisteraar maakt kennis met uiteenlopende moestuinen verspreid over Nederland en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. Geniet na het luisteren extra van uw eigen bezoek aan de moestuinen!

Bekijk project
Landelijknatuur

Een duik in het diepe

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Dit jaar organiseert de stichting samen met het Cultuurfonds de bijzondere ecologiedagen. Tijdens deze dagen gaan je op een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Op deze dagen zijn er ook ecologen aanwezig om te vertellen over de onderwaterwereld en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

State of Fashion

State of Fashion 2022 I Ways of Caring is een 5-weken lange modebiënnale, gericht op het herstel van verbroken verbanden in de modewereld.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Tentoonstelling Come Alive

COME ALIVE (CA) is een tentoonstelling van Stichting Niet Normaal INT in Muntgebouw Utrecht van juni tot en met31 juli 2022, met installaties, dans, films, games, geur, sound en performances. De tentoonstelling gaat over erotiek als levenskracht en hoe dit ons kan helpen om in tijden van bestaansonzekerheid opnieuw contact te maken met onszelf en anderen.

Bekijk project