projecten
muziekLandelijk

Vivaldi - Dangerous Liaisons

De muziek van Antonio Vivaldi vormt de basis voor de nieuwe productie Dangerous Liaisons van de Nederlandse Bachvereniging en OPERA2DAY. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman Les Liaisons Dangereuses van Choderlos de Laclos. 

Het verhaal
Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont spelen een gevaarlijk spel met de liefde. De voormalige geliefden troeven elkaar af met sensuele wreedheden. Ze dagen elkaar uit om anderen te verleiden. Hun relatie komt op scherp te staan als Valmont echt lijkt te vallen voor de verleidelijke maar kuise Présidente de Tourvel. In de venijnige strijd die volgt gaan alle betrokkenen uiteindelijk ten onder. Een fatale liefdesgeschiedenis. Én een portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges.

Recensies
"De bollebozen van Opera2day geven met hun jongste productie weer een fraai staaltje van out-of-the-boxdenken." De Volkskrant geeft de voorstelling vier sterren.

De Telegraaf geeft er ook vier: "Om maar meteen mee af te trappen: de Nederlandse Bachvereniging begeleidt voorbeeldig – mooi strak met hier en daar een kleine uitbundigheid. Vijfsterrenmateriaal, zeg maar."

"Waar de politiek-historische context ijzersterk wordt neergezet in de regie, worden de persoonlijke intriges met een flinke scheut humor gepresenteerd. Zo is de Vicomte de Valmont (gezongen door countertenor Yosemeh Adjei) geen moment écht geloofwaardig als de grote meesterverleider die hij zou moeten zijn: hij loopt op extreem hoge hakken, met ontbloot bovenlijf of, in geklede toestand, een wel erg doorzichtige blouse,"aldus de Theaterkrant.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Into The Great Wide Open

Verhalen rond het muziekfestival op Vlieland

Bekijk project
Landelijkmuziek

NJO Muziekzomer

Festival in Gelderland door jonge, talentvolle musici

Bekijk project
Landelijkmuziek

Internationale Koorbiënnale Haarlem

Internationaal festival voor vocale ensembles

Bekijk project
Landelijkmuziek

aus LICHT

Driedaagse opera naar componist Karlheinz Stockhausen

Bekijk project