projecten
muziekNoord-HollandUtrechtZuid-Holland

Wereldmuziekfestival Dutch Delta Sounds

De meest interessante muziek ontstaat waar werelden samenkomen. Dutch Delta Sounds is een concertreeks van 1 februari t/m 23 mei, waar traditionele en moderne muziek, oosterse en westerse muziek elkaar treffen in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

Tarmonica

Dutch Delta Sounds - Old Roots New Routes biedt een podium met opmerkelijke, semi-akoestische formaties. Laat je verrassen door musici met wortels in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

Samen met Nederlandse zielsverwanten slaan deze muzikanten vanuit hun ‘old roots’ nieuwe wegen in. Het Cultuurfonds leverde een bijdrage van 10.500 euro voor de realisatie van de concertreeks op verschillende locaties door het land. Lees hieronder meer over het programma en de artiesten.

Neco Novellas & Ernst Reijseger

Eén muzikant, drie instrumenten: stem, gitaar & laptop. Heeft Ed Sheeran het van Neco Novellas of andersom? Neco is een tikkeltje minder beroemd, fascinerend des te meer.

Novellas ontwikkelde een vernieuwend geluid waarin jazz en pop versmolten met de chopi-muziek uit zijn moederland Mozambique. Ook de briljante cellist Ernst Reijseger combineert even eigenzinnig Afrikaanse tradities met Europese impro.

Tarmonica 

Wie met Tarmonica de Zijderoute volgt, eindigt aan de oevers van de Maas. Daar ontmoetten de drie musici elkaar op het Rotterdams conservatorium. Al improviserend spinnen ze glanzende zijde uit de rijke muziektradities van India, Iran en de Méditerranée.

Met pulserende percussie houdt de tabla het snarenspel van tar en de hypermoderne tarhu soepel in het gareel. Tarmonica biedt optimaal genot voor muzikale fijnproevers – honing voor het oor, sensatie voor het oog en troost voor het hart.

Meer info

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het volledige programma, de locaties en de tickets op dutchdeltasounds.nl.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Utrechtmuziek

150 jaar Ons Genoegen

De muziekvereniging uit Rhenen viert haar 150e verjaardag.

Bekijk project
LandelijkZuid-Hollandmuziek

Stabat Mater & Miserere - Pergolesi & Allegri

Leerlingen van Academy of Vocal Arts doen twee uitvoeringen

Bekijk project
Zuid-Hollandmuziek

Haperende Mens

Dit kunstfestival stelt toeval, het onverwachte en ongecontroleerde centraal.

Bekijk project
Zuid-Hollandmuziek

Delft in-Ovatie

Huiskamerconcerten aan de Oude Delft, waarbij spraakmakende ontwikkelingen in de techniek worden gekoppeld aan muziek.

Bekijk project