projecten
theater, dans en filmLandelijk

WO-MAN

Mimispelers Ritzah Statia en Dionne Verwey hebben last van gender-stress. Ze weten niet hoe ze zich als vrouw moeten gedragen, want diep in hun binnenste sluimert een ontembare mannelijke kracht. Dat schept de nodige verwarring over rolpatronen. Want wie moet er nu de vuilniszakken buiten zetten? Wie is de jager en wie is de prooi? In deze voorstelling gaan Dionne en Ritzah op zoek naar het evenwicht tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. En zij ontdekken een nieuwe versie van zichzelf. The best of both worlds?

Landelijke tour

WO-MAN is een fysieke theatervoorstelling van het mimegezelschap Golden Palace over vadercomplexen en genderverwarring. De productie valt onder het talentontwikkelingstraject van Golden Palace. Het concept en de regie zijn in handen van Ingrid Kuijpers. In totaal spelen Ritzah Statia en Dionne Verwey 41 keer op verschillende plekken in het kleine- en middenzalencircuit van Nederland.

Golden Palace

Golden Palace wil een multicultureel en breed publiek op een toegankelijke manier in aanraking brengen met fysiek theater. De thematiek is uitzonderlijk te noemen: twee jonge vrouwen vertellen aan de hand van het vaderloze gezin waarin zij opgroeiden over genderrollen, genderverhoudingen en genderverwachtingen.

Project gesteund door:

Antistof Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

IDFA on Stage

Vier documentaires mét podiumkunst

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Kill all kids

iona&rineke in coproductie met Orkater

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

VR Days

Nieuwste ontwikkelingen in Virtual, Augmented en Mixed Reality

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Wijkagent, kapper, lerares

Drieluik over verbinders in de Nederlandse samenleving

Bekijk project