projecten
theater, dans en filmLandelijk

WO-MAN

Mimispelers Ritzah Statia en Dionne Verwey hebben last van gender-stress. Ze weten niet hoe ze zich als vrouw moeten gedragen, want diep in hun binnenste sluimert een ontembare mannelijke kracht. Dat schept de nodige verwarring over rolpatronen. Want wie moet er nu de vuilniszakken buiten zetten? Wie is de jager en wie is de prooi? In deze voorstelling gaan Dionne en Ritzah op zoek naar het evenwicht tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. En zij ontdekken een nieuwe versie van zichzelf. The best of both worlds?

Landelijke tour
WO-MAN is een fysieke theatervoorstelling van het mimegezelschap Golden Palace over vadercomplexen en genderverwarring. De productie valt onder het talentontwikkelingstraject van Golden Palace. Het concept en de regie zijn in handen van Ingrid Kuijpers. In totaal spelen Ritzah Statia en Dionne Verwey 41 keer op verschillende plekken in het kleine- en middenzalencircuit van Nederland.

Golden Palace
Gezelschap Golden Palace wil een multicultureel en breed publiek op een toegankelijke manier in aanraking brengen met fysiek theater. Ingrid Kuijpers, artistiek leider van Golden Palace en verantwoordelijk voor het concept en de regie van WO-MAN: “Mime doet een ander appel op het publiek − het beroert minder je ratio en meer je gevoel." Sinds vorig jaar zetten ze extra in op talentontwikkeling en zo krijgen nieuwe mimers zoals Dionne en Ritzah een kans. De thematiek is uitzonderlijk te noemen: twee jonge vrouwen vertellen aan de hand van het vaderloze gezin waarin zij opgroeiden over genderrollen, genderverhoudingen en genderverwachtingen.

Project gesteund door:

Antistof Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Rust zacht Billy

Wat als we de dood omarmen als onderdeel van het leven?

Bekijk project